1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo su najprodavaniji automobili u Italiji
Ovo su najprodavaniji automobili u Italiji
2

Ovo su najprodavaniji automobili u Italiji

549
2
Podelite sa prijateljima:

Posle trinaest uzastopnih meseci u kojima je ubeležen pad prodaje, u avgustu je konačno došlo do rasta isporuka novih automobila sa druge strane Jadranskog mora. 

Pozitivni znaci mogli su se uvideti još u julu kada je „minus“ bio minimalan i iznosio svega 0,8%. No, već tokom prethodnog meseca došlo je do boljitka od 9,9% i ukupno je dostavljeno 71.190 automobila. Naravno, to je i dalje daleko od nivoa koji su ubeleženi pre pandemije korona virusa.

U dosadašnjem delu godine u Italiji je registrovano 865.044 nova četvorotočkaša, što predstavlja značajan pad u odnosu na isti period 2021. godine od čak 18,4%. Stručnjaci sa Apeninskog poluostrva navode da ne očekuju da će se ova godina završiti sa plusom, već da će pad prodaje samo biti prihvatljiviji…

Neke stvari u Italiji se nikako ne menjaju. Tako je Panda i dalje kraljica domaćeg tržišta sa 5.115 dostavljenih jedinica tokom prošlog meseca, a u stopu je prati bratski Fiat 500 koji je brojao do 4.350 isporuka.

Treće mesto pripalo je još jednom domaćem automobilu – Lancijinom Ypsilonu koji je nakupio 2.830 registracija u avgustu 2022. godine na matičnom tržištu. Četvrtoplasirana je Fordova Puma sa 2.685 prodatih vozila, dok je na petoj poziciji Citroen C3 sa nešto više od 2.000 dostavljenih primeraka.

Top 25 najprodavanijih automobila u Italiji tokom avgusta 2022. godine:

(549)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Nema 500Xa u prvih 25!? 🤔

moron

DR DR.5 ???
Ne sećam se da sam na AR ikada čitao o tom vozilu …
Morao sam da potražim „pomoć prijatelja“.
I „Dr. Google mi je sve objasnio, jer ja za DR 5.0 ili DR uopšte nikada pre čuo nisam.