1. Home
  2. Vesti
  3. Nove informacije o budućem subkompaktnom krosoveru Alfe Romeo
Nove informacije o budućem subkompaktnom krosoveru Alfe Romeo
47

Nove informacije o budućem subkompaktnom krosoveru Alfe Romeo

1.05K
47
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka priprema SUV iz B segmenta koji bi trebalo da čini osovinu prodaje zajedno sa Tonaleom. 

Pred brendom iz Milana je vrlo izazovan period. U narednim godinama moraće da dokažu upravi Stellantisa da su kadri da prodaju veliki broj automobila na godišnjem nivou, u suprotnom teško je da će ovaj gigant dozvoliti sebi luksuz da ima „u rukama“ jednog ozbiljnog gubitaša.

Dakle, za Alfu Romeo je biti ili ne biti, ili što bi naš narod rekao „pukovnik ili pokojnik“. Sve nade su uprte u nadolazeći krosover koji će biti smešten u megapopularni B segment. Do sada se mnogo pisalo o ovom budućem modelu, ali je vrlo malo verodostojnih podataka.

Francuski Largus  izneo je tvrdnje da će ovaj SUV sigurno biti postavljen na CMP platformu. To u suštini i nije neka novost, jer je sasvim očigledno da Alfa nema pravo korišćenja bilo koje druge arhitekture. No, osim toga tvrdi se i da je naziv Brennero koji je ranije figurirao u italijanskim medijima neprikladan.

Alfin predstojeći urbani krosover nosiće neku drugu oznaku. Najverovatnije će se ići na evociranje uspomena iz slavne prošlosti italijanskog proizvođača, tako da ne bi bilo čudno da vidimo neki naziv koji je Alfa već koristila… Largus navodi da su u opticaju Junior ili Alfetta, mada bi se autoru ovih redova (Đ.P) najrealnijim čini naziv Junior, s obzirom na gabarite budućeg SUV-a.

Dakle, ovaj model biće ujedno i uvodni četvorotočkaš u gami Alfe i postaviće se u premijum nišu. Ova je ionako poprilično praznjikava kada je u pitanju SUV B segment, gde bi jedini istinski konkurent bio Audijev Q2, i možda nešto iz Minijevog portfolija.

Za razliku od bratskog i izuzetno uspešnog Peugeota 2008, Alfin krosover navodno neće imati pravo na dizel agregat 1,5 BlueHDi, već će morati da se zadovolji sa trocilindarskim benzincem u dve konfiguracije – sa 100 i 130 ks. Osim toga, u ponudi će biti i potpuno električna verzija koja će preuzeti pogonski sklop električnog Peugeota 2008.

Prema aktuelnim planovima, Alfa Romeo bi trebalo da novi model predstavi već naredne godine. Evidentno je da će to biti upravo ovaj automobil iz B segmenta.

AutoRepublika 

(1052)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

47 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pošto će to u osnovi biti samo još jedan klon 2008-ice, nadam se da će ta nova Alfa imati i komfor 2008-ice.

BB

Ne ide to sa premium predznakom 😉. Za dinaride nije predviđen premium…

moron

Verovatno si u pravu 😃

Iznogud Časni

Šta će nam kad je stelvio, prvi SUV, dugocekivan bio taj koji je spasio alfu, pa Tonale je taj koji će spasiti alfu, sad se saga idalje nastavlja. Postadoše ko Mitsubishi, samo kamione u proizvodnom portfelju.

BB

Jeli kupi ti onu Giuliettu sa malo kilometara, dizel, C segment (nije kamion) itd ..?
Ili si se upisao na spisak kod Dačije?

Iznogud Časni

Jedan je maneken Dacie na ovom sajtu. 😘😁 Nisam ništa kupio, imam ponudu i ništa mi nije jasno. Dodje mi članak da napišem, al znajući mene biće 18+. Nemoš nać auta, ja sirotinja,teška vremena dolaze…sad kupovat nešto iznad 13 k u mojoj situaciji nema smisla…..sam sam sebi najgori. Našao sam par kandidata, al su mi daleko za otići i pogledat, a još para nemam. Ono što mi je blizu je na 2.5h vožnje u jednom smjeru. Koja je ovo muka….postao sam ko moron, doći ću i na kraju kupit šta ne želim samo da bih mogao platit advokata koji živi… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
Iznogud Časni

Nego, dje mi onaj Matija? A mogao bi i ti BeBe jer si sposoban, starom Izziju za ljubav.
I found this offer at 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗲.𝗱𝗲:

Ford Puma ST-Line X Garantie 5 Jahre oder 100.000 km
First Registration: 04/2022 Mileage: 10 km Fuel: Hybrid (petrol/electric) Power: 92 kW (125 Hp)
Price: €15,325

https://link.mobile.de/eZeqnrb7ETJSakkd6

Zvrcni na WhatsApp likove pa ispitaju i ti da vidimo zašto je ova puma toliko jeftina.
Znaš, kako vole varat stare ljude…
Eto, ko može, hoće, nek nazove da vidimo šta će reć..
Et mi kandidata, ako je sve ok.

Iznogud Časni

kazu da su hakirani i da su cijene 2x vece od navedenih…a cemu zivot, cemu sveee, kad srece nema za meneeeee., eeee :)))))))

Iznogud Časni

kia soul full sa 136 dizelskih ili jadni toyota verso sa 111ks svapskih koji ni potegnut ne mogu…eto, na sta sam spao, kukala ti majka.

moron

Taj Verso sa 111 ks?
To je onaj sa BMW engine ?
Meni su u Toyoti davno rekli da su Toyote sa BMW dizelima 1,6 i 2,0 najskuplje Toyote za održavanje.

Iznogud Časni

Bas to i bas tako

Iznogud Časni

zasto je najskuplji?

BB

https://m.mobile.de/auto-inserat/fiat-tipo-1-3-multijet-pop-hamburg/348934788.html?searchId=05f1434b-cd44-2253-7405-52a9c815f46a&ref=srp&type=ad
Voliš Italijane, voliš Turke, voliš dizel, voliš limuzine, voliš da je malo para i malo kilometara…
Evo, ispunjavamo želje 😉

Iznogud Časni

Još paket za pušioničare, idealno 🙂

moron

„Maneken“ ( ambasador ) Dačije?
Eh, šta će sve Peki ovde doživeti 😃

Iznogud Časni

Sreća pa ne čita :-))))))

moron

Pa, čojek otiš’o na odmor 😊😊😊

Iznogud Časni

sa zenom? i to ti zoves odmorom? 🙂 🙂 🙂

moron

😃

Iznogud Časni

Sjedoh u jogger i izletio ko metak pa vičem prodavaču da li ima sredstvo za dezinfekciju!
Odmah sam sjeo u sorenta da isperem gorak okus. imaju u salonu reno, Dacia i Kia. Dzoger tj krpica za čišćenje košta 24 000 eura.

BB

TheStig porastao 2 cm kad je čuo da Kia služi kao vodica za ispiranje usta… 😉

Iznogud Časni

Samo se ti zajebaji, sorento je makina, mada mi više sjeda hjundaijev pandan. A ni Sportage što je tamo bio u salonu nije los, dapače bolji mi od sorenta.
I found this offer at 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗲.𝗱𝗲:

Toyota Verso 1.6 D-4D 5-Sitzer Start/Stop Skyview Editi
First Registration: 09/2016 Mileage: 78.800 km Fuel: Diesel Power: 82 kW (111 Hp)
Price: €12,940

https://link.mobile.de/mDZc8NWepRQz2Y74A

Vidiš ti šta me i oće da uvale? Za plakat…

BB

Po meni idealan auto. Ima ga moj komšo, benzinac… Kupio ga novog i to tako što je prodao C4 Cactus koji je (sad uzmi šećera i vode 😄) dobio na nagradnoj igri…😉

Inače komplet porodica, njih pet, počinju imena na V, eto, veli on, sad nam je i auto na V 😂🤣

Iznogud Časni

Nije mi dobro….daj odigraj loto za mene i ti komšija 🙂 slab je motor, šta ćeš ti sa 111ks i nikakvim nm u kamionu. I to švapski motor kojem je Toyota popravila zamajac.

BB

Ja vozim kamion sa 100 ks i fino to ide… I to još ima 5 brzina. Prve tri malo kraće i to ima z posljedicu da je izuzetno startan u gradu. Kad zreb da se uklopiš iz sporedne ulice u glavnu, taman toliko ima snage i momenta da te lansira ispred drugog auta a da ne proklizuje bespotrebno. Četvrta i peta su duže i dobre za krstarenje (ako ne voliš krst, onda mjesečarenje), na 130 km/h, sa aerodinamikom pecane za janjce, prikazuje da troši 6.3 l dizela na 100 km. Ah da, kao nov koštao je toliiko koliko je tebi… Pročitaj više »

Iznogud Časni

asti gospe…zvjezdarenje. puno cucla, klada je mila majka za njih…ja sam prije 10 tak dana isao za duisburg i nazad, oko 180 km..3.5l , ali nisam presao 100 km/h..2.2 automatik dizel. vracam se iz ahena, tu je bilo malo jurcanje itd. ja 4.7l komsija u mene, iza mene vozi, 6.3l a njegov bmw treba servis i izmjenu ulja, znaci ono motor u losem stanju,
https://www.najboljiauto.com/testirali-smo-toyota-verso-1-6-d-4d/
nije to to.. jel ima lanac ili remen?

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
BB

Za tvoju ljubav sad sam gledao loliko prikazuje na konstantnih 60 km/h tempomat… 2.2 l na 100 km… 😜
Radari štede gorivo… 😉😡

Iznogud Časni

uj

moron
Iznogud Časni

Prodaše ga.

moron

Nije ti dobar link.

Iznogud Časni

A ne znam, komšija šalje linkove…nije do mene.

BB

Link vuče na aplikaciju umjesto na web…

Iznogud Časni

kako, evo na pc nemam aplikaciju, pa otvori. ne znam, komsija poslo link, ja ovdje pejsto…sad ak vuce na njegovu app., meni ne..
evo,
Auto – Koch GmbH
Auf dem Felde 75
DE-52249 Eschweiler
ovo je adresa prodavaca pa ga vidi na mobile de.
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/toyota-verso-1-6-d-4d-5-sitzer-start-stop-skyview-editi/350599312.html?utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android_vip&utm_medium=social&utm_source=other

BB

Sad link radi.
Auto starije konstrukciji i demode, što znači da ima prostora i da je ergonomski bolje posložen nego novi 😉😄, a vjerovatno je i pozdaniji 😉.
Kupi to i malo zezaj Jurkovića 😂

Iznogud Časni

sa svapskim motorom, jadnim i bijednih 111 magaraca koji se ugradjuju bmw 1 i mini…nudili mi i to, rekoh more mrs…
ne znam imam i40 automatik ali foliran u pepermint drecavu boju, nema sanse da me ne primijete dje god da idem, imam i kia soul sa full opremom naravno sve dizeli, s tim da soul nije automatik…a jos mi nude i v40 d3, svi su to oko 70 km km, raspon od 12500 do 15500.

moron

Baš lepo izgleda ovaj Verso sa oglasa.

Iznogud Časni

Eto ga sad….da ga idem gledati??

BB

Obavezno

moron

Nije mi jasno šta ti tačno ne odgovara u enterijeru Jogger-a. Ergonomija je dobra, materijali veoma dobri … U čemu je „kavaka“, za tvoje razumevanje ? 😊

BB

Osjeća se bogatim, pa mu je ispod časti 😉
Ajd što mu ne odgovara sa periferoje rimskog carstva ali i oni iz centra SPQR mu ne odgovaraju 😉

Iznogud Časni

c, ja sam ilir.

BB

I ja sam

Iznogud Časni

Dokle smo došli da veli da su u Dacije materijali vrlo dobri. Prvo, Dacia🧛⚰️. Ne treba dalje. Uh, kad se nisam osugao juče, bem ti suzu, nasamarise me, nisam imao naočale a ni gledao, samo komšija veli a sad sjedi ovdje ,Paz glavu….i ja kad se okrenuh…aaaaaaaa…ko metak. Jebo sam mu sve po spisku dva dana, a ovaj umirao od smijeha bar tri sata. Odmah mi je odijelo na hemijsko čišćenje išlo. Viče ovaj prodavac, u renoa mijenja remen svakih 6 godina ili 150k km, rekoh mu, Reno sigurno neće dogurati do 150k km, to je utopija…prc…prodavač se nije nasmijao,… Pročitaj više »

BB

Ovaj električni, za njemačko tržište, Brennero idealan naziv 🤣😂🔥

igi

Premijum sa max 130ks i 30.000€. Ima da se prodaje kao organski avokado.

moron

Pošto i 2008 može da dobaci do oko 35 hiljada, iluzorno bi bilo očekivati da bi pandan sa znakom Alfe mogao koštati samo 30 hiljada 😃