1. Home
  2. Vesti
  3. Oko polovine vlasnika električnog heča ID.3 nikada ranije nije posedovalo Volkswagen
Oko polovine vlasnika električnog heča ID.3 nikada ranije nije posedovalo Volkswagen
7

Oko polovine vlasnika električnog heča ID.3 nikada ranije nije posedovalo Volkswagen

250
7
Podelite sa prijateljima:

Posle višegodišnjih problema sa kvalitetom zbog kojih je serijska proizvodnja kasnila, Volkswagen ID.3 je konačno stigao u izložbeno-prodajne salone pre oko godinu dana. I to sa veoma dobrim rezultatima pa je nemački proizvođač vozila čak i tokom ovih kriznih vremena uspeo da isporuči oko 144 hiljada primeraka u Evropi.

Dok je takva brojka veoma pozitivna, kompaniju iz Volfzburga zapravo slavi iz jednog drugog razloga. Naime, oko polovina spomenutog broja kupaca nikada ranije nije posedovala neki Volkswagenov četvorotočkaš, pa sam podatak da je nemački gigant uspeo da ukrade toliko kupaca direktno od konkurencije svakako jeste impresivan.


Predsednik firme za prodaju i marketing Klaus Celmer kaže da je odluka Volkswagena da značajnije investira u električne modele za sada dala fantastične rezultate i da je cela familija modela vozila ID zaista veliki uspeh. Heč ID.3 je bio najprodavaniji automobil na struju na Starom kontinentu tokom avgusta, a ako bismo sabrali prodajne rezultate svih modela sa značkom ID, bili bi najpopularniji u svojoj kategoriji na celom evropskom tržištu.

I takva informacija je zaista impresivna, posebno zato što Volkswagen ispred sebe ima jednu Teslu koja je stariji proizvođač u segmentu baterijskih, električnih vozila i praktično sinonim za svoju kategoriju.


Volkswagen je sproveo i ispitivanje na temu toga što je tačno kupce privuklo hečbeku ID.3. Većina njih je izjavila da su u pitanju ekološki prerogativi ili performanse, ma šta god to značilo, ali valjda žele da stave do znanja onima oko sebe kako im je navodno bitno i kako brinu o očuvanju životne sredine.

Neki mediji takođe pretpostavljaju i da razlozi leže u tišoj vožnji i uticanju na klimatske promene. Polovinja njih je dodala da vole i inovativnu tehnologiju, i da u porodici imaju najmanje još jedan automobil, ali da ID.3 koriste 80% vremena tokom potreba oličenih u svakodnevnoj vožnji.


Šta na kraju da kažemo, osim da konstatujemo da ako je jedan gigant poput Volkswagena, koji proizvodi ogroman broj vozila, uspeo da privuče toliki broj ljubitelja automobila na struju, možda budućnost stvarno i leži u njima. Možemo da zamislimo kolika će prodaja biti kada linija modela s nalepnicom ID bude kompletirana.

Kako bilo, Volkswagen se definitivno izdvaja kao ozibljan igrač koji je spreman da skine Teslu sa vrha.

AutoRepublika

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Šta se dešava sa pouzdanošću ID3… nema nekih tekstova….

Matori

Pošto nema cilindara i klipova, nema ni radoznalih klipnjača.
🙂

moron

😀😀😀

Matori

Napokon uslov za pouzdani Fau Vau.

moron

Da se i to možda vratiš „svome“ brendu ..

TheStig

Haha kako nema. Gore na sve strane. Ima ih tuce već što se samozapalilo. 😅

Iznogud

Evo ga, šta sam rekao, već su počeli pisati da su Švabe sad tatamate i na polju dilda! Ma nema, Milan je za mene mala maca. Sram vas bilo.