1. Home
  2. Vesti
  3. Novi šef Volkswagena bi da dodatno ubrza elektrifikaciju
Novi šef Volkswagena bi da dodatno ubrza elektrifikaciju
2

Novi šef Volkswagena bi da dodatno ubrza elektrifikaciju

238
2
Podelite sa prijateljima:

Kao da već ne srljaju dovoljno… 

Novi izvršni direktor giganta iz Volfzburga, Oliver Blum, najavio je na sastanku menadžmenta nemačke kompanije da će, gde god je to moguće, insistirati na ubrzavanju transformacije i prelasku na električne četvorotočkaše.

„Ja sam veliki ljubitelj električne mobilnosti i nameravam da nastavim stazom kojom smo krenuli, i tamo gde je to moguće, ubrzati proces elektrifikacije“, rekao je Blum. On je još jednom potvrdio da je cilj preteći Teslu do 2025. godine i postati svetski broj 1. u EV segmentu automobilskog tržišta.

Osim toga, naveo je i da je želja da polovina prodatih vozila sa znakom Volkswagena do 2030. godine koristi EV tehnologiju, što je još jedan vrlo ambiciozan projekat. „Potreban nam je pravi ritam za transformaciju, i verujem da smo na korak od toga“, istakao je novi šef Volkswagena.

Nemački novinari su poprilično opsedali Bluma pitanjima u vezi sa sintetičkim gorivima, jer je ovaj rukovodilac često govorio o prednostima takvih energenata. „To je pitanje kojim će se baviti Porsche, Volkswagen nije uključen u tu priču“, kazao je izvršni direktor germanske marke.

Podsetimo, Oliver Blum je stao na čelo VW grupacije krajem jula, a prethodno je tu poziciju manje-više uspešno držao Herbert Dis.

AutoRepublika 

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A u isto vreme možete da pročitate kako je vlasnicima EV-a u Kaliforniji zbog preotrećenja mreže zabranjeno punjenje njihovih strujaša u odredjenim periodima … Samo jedan u nizu „benefita“ koje kupcima donosi izbor EV-a za prevozno sredstvo …

Pa, „navali narode“ na strujaše 😊

BB

Pa u Kaliforniji ima sunca u priličnim količinmaa, nek se ugledaju na Piru 😉