1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda predstavila novi amblem i dve korporativne boje
Škoda predstavila novi amblem i dve korporativne boje
5

Škoda predstavila novi amblem i dve korporativne boje

508
5
Podelite sa prijateljima:

Automobilska kompanija iz Mlade Boleslave je juče obnarodovala budućnost identiteta marke Škoda, što uključuje i nov logotip. Oblik krilate strele je izmenjen, a isto važi i za sam natpis Škoda. Na automobilima će se pojavljivati samo natpis bez strelice, dok će smer, a što se odnosi na tri električna noviteta lansirana do 2026, godine, biti predstavljen konceptom Vision 7S.

Kako bilo, novi bedž kompanije iz Mlade Boleslave se ne razlikuje u dramatičnoj meri od postojećeg. Centralni motiv ponovo predstavlja krilata strela uobličena u kru, ali je ovaj put dizajn više ravan i moderan, što će reći da je usklađen sa zahtevima novog doba, to jest lišen trodimenzionalnog efekta, inače suvišnog u digitalnoj eri.

Međutim, novi logotip će se češće pojavljivati na promotivnim materijalima i novim izložbeno-prodajnim salonima u budućim godinama. Škoda će u budućnosti koristiti isključivo natpise marke na automobilima. Za te namene je upotrebljen različit font u odnosu na prošlost, a pride je i na slovu Š, ova kvačica grafički integrisana u gornju sekciju samog pismena. Sudeći po mišljenju zvaničnika Škode, ovakvo rešenje je više inteligentno i usklađeno s osobenošću brenda koja je raspoznata širom sveta. U isto vreme je solucija i koja teži tome da se očuva tradicija.

„Novi korporativni identitet će doprineti tome da i sama marka deluje da je na značajno višem nivou od ovog sada. Ne samo da se razvija naš proizvodni asortiman, već to čine i kupci. Mi to vidimo kao idealnu priliku da prilagodimo marku deceniji transformacije i da uskladimo nastup spram onog što očekuju i za čim imaju potrebe naši kupci. Naš novi korporativni identitet naglašava savremen i osoben dizajn na koji način se otkriva pristup kompanije, u prvom redu i ponajviše digitalan,“ kazao je član upravnog odbora Martin Jan.

Uvedeni dizajn je, prema onome što se čuje iz češke firme, proizašao iz 165 različitih verzija logotipa koje su, između ostalih, ocenjivali i učesnici ankete koja je uključila 2,2 hiljade osoba s ključnih tržišta Škode. Tu se misli na sledeće države: Češka Republika, Nemačka, Italija, Norveška, Indija i Izrael.

Škoda takođe od sada ima i dve nove korporativne farbe. Nazvane su smaragdnom i električno zelenom.

Novi logotip i korporativni identitet će moći biti viđeni na vozilima marke koja će na tržište 2024. godine. Takođe će se koristiti na tri nova električna automobila koja uključuju jednog mališana, kompaktni krosover i sedmosed. Svi oni će među kupce do 2026. godine, kako i rekosmo u ranijem delu izveštaja.

AutoRepublika

(508)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Ko li uopste primeti razliku u „kresti“ ovog znaka. Finese koje ni jedan promil vlasnika ne primeti. Od 1925 do sad, skoro pa isto. A ipak nije…isto…

BB

Meni je to uvijek izgledalo kao šaka nekog lika iz crtanih filmova…

s mile

meni na „krestu“ pevca

Bungi

Sve ovo mi liči na mjere štednje i nimalo mi se ne sviđa. Naziv „škoda“ bez apostrofa na „s“ je uprošćavanje i ušteda.Izbacivanje okruglom znaka napred i umetanje naziva je odlika jeftinih marki, kao nekad kod marki:Toyota, Mazda, Nissan, Kia,… Ista stvar je i na volanu.O jednom jedinom tabletu u sredini neću ni da trošim riječi, jeftino, jadno.

Bojana

Nije izbacivanje slova Š – ušteda i upošćavanje ….već brisanje sve slovenskog… i normalnog. i nametanje svega nenormalnog što stiže sa zapada