1. Home
  2. Vesti
  3. Nemci grade novu testnu deonicu za električne kamione
Nemci grade novu testnu deonicu za električne kamione
0

Nemci grade novu testnu deonicu za električne kamione

154
0
Podelite sa prijateljima:

Deluje da Evropa neće uspeti da izbegne električnu budućnost ni u oblasti transporta robe. Ovde je takođe Nemačka odlučila da preuzme ulogu lokomotive razvoja prevoznih solucija, pa forsira ovaj pravac razvoja koji podrazumeva upotrebu baterijskih teškaša. Već smo pisali o tome da se u toj državi sprovode testovi eksploatacije glomaznih kamiona koji su povezani preko trola s električnom mrežom koja bi bila izgrađena duž nemačkih autoputeva. 

Sada donosimo vest da je u Nemačkoj planirano da se upriliči cela sekcija puta koja bi bila prikladna za baterijske kamione.

Da bi se ovakav projekat preneo s papira u realan svet, bilo je neophodno da čak četiri proizvođača udruže. Tako su pakt po ovom pitanju sklopili MAN, Scania, Volvo i Daimler. Vodeća i organizaciona uloga je poverena nemačkoj Asocijaciji automobilske industrije.

Planom jre predviđeno da autoput broj dva, koji inače vodi od Berlina ka Rurskoj regiji, bude baza za demonstraciju pokazne rute za električne kamione. Konkretna deonica bi u prvoj fazi bila opremljena stanicama s ponudom ubrzanog punjenja, to jest konektorima CCS, dok bi kasnije bili instalirani super moćni, takozvani „megavat punjači“, i to na četiri tačke duž autoputa. Bitno je reći da bi takve stanice bile izgrađene s obe strane deonice.

Ideja je da celokupan projekat bude kompletiran u naredne dve godine, to jest do jeseni 2023. Tada bi na ruti trebalo da počne testni period u kom bi bili korišćeni kamioni, u ovom zadatku ortačkih marki. Na kraju ćemo još reći da je finansijska vrednost projekta procenjena na 27 miliona evra, što je suma koja će u potpunosti biti uložena u opremu duž autoputa.

AutoRepublika

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments