1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru BRZ dobio rešenje o penziji, i GT86 čeka „pismeno iz PIO fonda“
Subaru BRZ dobio rešenje o penziji, i GT86 čeka „pismeno iz PIO fonda“
0

Subaru BRZ dobio rešenje o penziji, i GT86 čeka „pismeno iz PIO fonda“

164
0
Podelite sa prijateljima:

Blizanački duet kupea Toyota GT86 i Subaru BRZ je debitovao pre skoro devet godina, a nedavno su objavljene informacije o prezentaciji oproštajnih serija oba modela koji će naposletku morati da se povuku u zasluženu penziju. Manji japanski proizvođač nije najavljivao naslednika i zatvorio je knjige porudžbina za BRZ, dok će proizvodnja sportskog kupea u fabričkom kompleksu Gunme, uskoro biti obustavljena. Sudeći po činjenici da oba modela silaze sa istih proizvodnih traka, lako je povezati da je kraj blizu i za Toyotinog pulena.

Logično, s obzirom na činjenicu da dvojac pripada veoma malom tržišnom segmentu, i ranije je bilo glasina o tome da neće biti naslednika za ova „dva“ modela, pa je njihova budućnost dugo bila neizvesna. Srećom, obe marke su potvrdile da je druga generacija dva modela u razvoju i da se i na njoj radi zajedničkim snagama.

Prema preliminarnim informacijama, novitet će počivati na relativno novoj Toyotinoj modularnoj arhitekturi, komercijalnog naziva TNGA. dok će većinu ljubitelja sportskih proizvoda na četiri točka, obradovati činjenica da će kupe konačno dobiti turbobenzinski četvorocilindarski motor. Naime, najveći broj primedbi vlasnika i uopšte automobilske javnosti, odnosio se na (uslovno rečeno) manjak sirove snage sportskih kupea Subarua i Toyote. Bilo kako bilo, sve pojedinosti u vezi iščekivanog para kupea biće obelodanjene u nekom trenutku bližem premijeri.

Debi kupea je trebalo da se odigra tokom ovog leta, u kom svi upoznajemo dugo skrivane čari svoje države zahvaljujući novom korona virusu, ali je upravo taj nevidljivi mališan koji napada pluća zaslužan što je premijera odložena za neko bolje vreme. Moguće je da će svečanost biti upriličena i pre isteka kalendarske godine. Bog sveti će znati...

AutoRepublika

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments