1. Home
  2. Vesti
  3. GMC Hummer je već rasprodat do 2023. godine
GMC Hummer je već rasprodat do 2023. godine
1

GMC Hummer je već rasprodat do 2023. godine

126
1
Podelite sa prijateljima:

Još uvek se navikavamo na činjenicu da električni terenac i kamionet nose oznaku dobijenu po jednom od najvećih gutača benzina ikada viđenih na ulicama, ali ako se po jutru dan poznaje, model na struju će imati veoma blistavu karijeru ispred sebe. Doduše, ovaj put nije dostupan kao brend, već kao model komercijalne divizije General Motorsa pod nazivom GMC, a kako prenose kolege sa sajta CNBC, najveći američki proizvođač je do sada primio preko 65 hiljada uplata.

U navedenu brojku su uračunati terenac i kamionet, a potpresednik brenda, Dankan Aldred kaže da je cifra veća nego što se originalno očekivalo. Možda je još impresivniji podatak da čak 95% onih koji su uplatili originalnih hiljadu dolara za rezervaciju, odlučilo da kompletira kupovinu i njihov Hummer će im biti isporučen tokom ove godine.

To znači da fabrika u američkoj saveznoj državi Mičigen trenutno nema kapacitet da zadovolji potražnju i ukoliko naručite Hummer ovih dana, biće vam isporučen tek naredne godine. Razlog za tako nešto leži u podatku i da je drugi električni model General Motorsa Cadillac Lyriq nedavno krenuo sa proizvodnjom, pa samim tim određena serija baterija mora biti isporučena i timu koji ga sklapa.

Daleko od toga da ne možete kupiti Hummer i završiti sa njim istog dana u garaži. Na raznovrsnim aukcijskim sajtovima je moguće pronaći prvu seriju pod imenom Edition 1, ali će vas skupo koštati. Primera radi, jedan od njih sa svega 643 kilometara na satu, je nedavno prodat za sumu od 286 hiljada američkih dolara. Radi poređenja, originalni vlasnik ga je platio „samo“ 110.295 „zelembaća“, ali kao i za sve drugo u životu, vlada pravilo, odnosno zakon potražnje i ponude. Sa samo 1.200 proizvedenih jedinica, Edition 1 je svakako redak i očigledno postoje hiljade zainteresovanih mušterija koje su spremne da odreše kesu.


GMC nije ulazio u detalje koja konfiguracija je popularnija. Eksperti smatraju da je to pikap kamionet pošto je prvi debitovao, da bi u poslednje vreme broj narudžbi manje-više bio izjednačen. Tokom ove godine će debitovati i jeftinije izdanje sa cenom od 89.995 dolara, a 2023. godine i onaj bazni sa cenom koja će biti niža za deset hiljada najmanjih zelenih novčanica.

Hummer je inače samo mali deo velikog plana General Motorsa sa ciljem da prestigne Teslu kao najveći proizvođač električnih vozila na svetu. Kompanija će investirati preko 35 milijardi dolara i godišnje želi da prodaje milion vozila na struju do 2025. godine. Hummer će takođe predstavljati jedan od skupljih modela, ali za one na budžetu, General Motors planira da ponudi i one pristupačnije krosovere kao što su Chevrolet Equinox i Blazer.

AutoRepublika

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Cestitka americkim proizvodjacima pikapova! Ovo je bio hrabar potez da se iz ovih glomaznih vozila izbaci tradicionalni V8 i ubaci baterija! Americki pikapovi ostali su veliki i teski ali su sada bar cisti! Pikap vozila u Americi imaju status „narodnog vozila“ sto objasnjava njihov uspeh na tom trzistu. Evropskim proizvodjacima – VW, Audi i Mercedes – curi voda na usta kada vide njihove prodajne rezultate pa su stalno u dilemi da li pokusati ili ne da zagrizu u taj kolac. Prvi pokusaji VW-a i Mercedesa su propali, broj prodatih vozila bio je nedovoljan da se pokriju troskovi a neki trend… Pročitaj više »