1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosover Roewe RX9 s pet metara dužine za manje od 30 hiljada evra
Krosover Roewe RX9 s pet metara dužine za manje od 30 hiljada evra
11

Krosover Roewe RX9 s pet metara dužine za manje od 30 hiljada evra

4.80K
11
Podelite sa prijateljima:

Najveći SUV u gami brenda Roewe je do sada bio model RX8, osoben po tome što promoviše koncept školjke na šasiji i što je utemeljen na pikap kamionetu. Ali, sada se pojavio još gabaritniji model koji donosi i više prestiža, a njegov indeks će biti RX9. Istina, to više nije pravo terensko vozilo već nudi tipičnu samonoseću, monokok, to jest krosoversku karoseriju. Pride, i motor je postavljen transferszalno (poprečno) dok je bazični pogon sledstveno na prednjoj osovini.

Ali, u smislu tehnologije i dizajna, „devetka“ je objedinjena s drugom generacijom krosovera srednje veličine koji je debitovao proletos i koji se prodaje pod imenom Roewe RX5. Međuosovinski razmak noviteta je 2.915 milimetara spram 2.850 mm koliko krasi RX8 sa odvojenom šasijom.

Po dužini (4.983 mm) i širini (1.967 mm), novi krosovere je ispred SUV-a za četiri do šest centimetara, ali je po visini (1.786 mm) prema očekivanju inferiorniji za 54 milimetra. Roewe RX9 poseduje farove u punoj LED tehnologiji, ručice za otvaranje vrata koje se sklapaju do nivoa panela karoserije, kao i točkove s naplacima promera do 21 cola.

Tri su reda predviđena za sedenje u putničkoj kabini, mada ima verzija sa šest a i sa sedam sedišta. U prvom slučaju su u drugom redu montirana dva zasebna sedišta, dok je u drugoj evenutaliji na tom mestu jedinstvena sofa. Top modifikacija nudi elektropokretana sedišta i grejanja istih. Svaka opcija naravno pruža i prtljažnik, a tu je i trozonski uređaj za klimatizaciju, panoramski krovni otvor, ali nažalost bez klizne sekcije.

Glavna osobenost enterijera manjeg i skromnijeg modela s oznakom RX5 jeste jedinstven širokougaoni ekran instrumentacije i multimedijalnog sistema. Ali, krosover pod nazivom Roewe RX9 nije dobio pravo na takvo rešenje. Ovde imamo posla s tri separatna monitora na frontalnom panelu, iako je proizvođač naveo njihovu zbirnu dijagonalu od 47 inča. Uski ventilacioni otvori su skriveni pod centralnim ekranom.

Hauba skriva dvolitarski i četvorocilindarski benzinac potpomognut turbo punjačem, zahvaljujući čemu su vozaču na usluzi 234 konjske snage koje do točkova dolaze posredstvom devetostepenog menjača. Ova jedinica se nalazi u upotrebi na pojedinim novim modelima kineskog koncerna SAIC.

Pogon je na sva četiri točka čemu pomaže jednostavna spojnica za zadnju osovinu. Za RX9 su inženjeri predvideli oslanjanje s oprugama i adaptivnim, prilagodljivim amortizerima.

Roewe RX9 će biti ponuđen kupcima u Narodnoj Republici Kini tokom jeseni pred nama. Cene još uvek nisu najavljene, ali prema preliminarnim informacijama, tražiće se 25 do 30 hiljada evra za ovaj krosover. Rekli bismo da je ovo onda odlična ponuda za vozilo tih gabarita i performansi.

AutoRepublika

(4801)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matori

Baš.

Zsphere

Odgovara i nekim mnogo skupljim Lexusima

Matija

Auto izgleda veoma solidno iz svih mogucih uglova, nadajmo se da vizuelni utisci odgovaraju i tehnickim. Cena u Kini od 30.000 porasce do Evrope na 35.000 – ukoliko se proizvodjacu ne otvori apetit za vise. Ne bih se stideo da vozim ovaj auto.

moron

Smešna cena za ovako gabaritno vozilo.

BB

Za 25 kupujem…

Iznogud Časni
BB

Pa dok to dođe, sakupiću. Ali onda neće biti ta cijena 😜

Iznogud Časni

brzo ti skupljas 25 keka, daj da skupljamo kupaja tj skupa da se i ja oparim.

BB

Slavi slavu Đurđevdan i ubaci račun 😉

Mustang

bravo za kineze tako se to radi
napraviš veliki auto i prodaješ ga za solidan iznos
blago kinezima