1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljena verzija Honde CR-V namenjena Kini
Predstavljena verzija Honde CR-V namenjena Kini
1

Predstavljena verzija Honde CR-V namenjena Kini

112
1
Podelite sa prijateljima:

Krosover Honda CR-V nove, šeste generacije, već je počela da se prodaje u SAD i Kanadi. Sledeće tržište na kojem će se model pojaviti biće Kina.

Kao i do sada, u Kini će biti dostupni automobili koji se tamo proizvode, za šta je zaslužno zajedničko preduzeće Dongfeng Honda, a upravo je objavilo video na društvenoj mreži Weibo u kojem je novi model prikazan iz svakog ugla, pored toga, kompanija je otkrila unutrašnjost lokalne verzije. Potpuna prezentacija biće održana u Kini 28. septembra.

CR-V je zadržao platformu svog prethodnika, ali je poboljšan. Na primer, međuosovinsko rastojanje je poraslo za 40 mm na 2.701 mm (po kineskoj specifikaciji), torziona krutost je povećana za 15%, plus poboljšano vešanje.

Sam krosover je takođe porastao. Dužina nove Honde CR-V je 4.703 mm (+82 mm u odnosu na prethodnika), model je dodao 11 mm u širinu (sada 1.866 mm), a sama visina je povećana simbolično – 1 mm (sada 1.680 mm). Imajte na umu da je američka verzija malo kompaktnija.

Iako namenjen Kini, gledano spolja, SUV je u suštini kopija američke verzije, iako još uvek postoje neke karakteristike. Konkretno, čak i standardni „kinezi“ imaju izložene trapezoidne izduvne cevi (u SAD samo hibrid), model u „Nebeskom carstvu“ ima druge diskove.

Unutrašnjost automobila je ista, dok kineska Honda CR-V nije samo petosed, već i sedmosed, dok se u Sjedinjenim Državama prodaje samo model sa pet sedišta u dva reda. Inače, postoji i verzija sa tri reda sedišta SUV-a prethodne generacije, ali je takav SUV predstavljen uglavnom u zemljama jugoistočne Azije.

Novi CR-V takođe ima virtuelnu instrument tablu, 9-inčni multimedijalni sistem, bežično punjenje pametnih telefona i panoramski krov.

Kinezima će u početku biti ponuđen novi SUV sa 1,5-litarskim benzinskim turbo četvorocilindričnim motorom oznake L15BZ kojii oslobađa 193 konjske snage (prethodni krosover takođe ima turbo motor iste zapremine sa sličnom snagom, samo što nosi indeks L15BL).

Kasnije će se pojaviti hibrid zasnovan na dvolitarskom motoru, ukupne snage 207 „grla“.

Posle CR-V-a, pojaviće se i njegov brat blizanac, Honda Breeze, koja se proizvodi u zajedničkom preduzeću između Honde i koncerna GAC.

AutoRepublika

(112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

U tekstu pomenuti sedmosed aktuelne generacije se sve do polovine prošle godine nudio i u Evropi, pa i kod nas.