1. Home
  2. Prezentacije
  3. BMW predstavio osveženu Seriju 3 (GALERIJA)
BMW predstavio osveženu Seriju 3 (GALERIJA)
11

BMW predstavio osveženu Seriju 3 (GALERIJA)

2.16K
11
Podelite sa prijateljima:

Serija 3 G20 (odnosno G21 za karavansko izdanje) prošla je kroz tretman zatezanja bora. 

Elektrifikacija i SUV trend pritiskaju sve klase, ali se „trojka“ i dalje odlično drži na globalnom nivou i jedan je od najprodavanijih modela bavarske marke. Stoga nije potrebno posebno objašnjavati koliko je ovo bitan četvorotočkaš za BMW.

Od restilizacije se nije mnogo očekivalo po pitanju izmena dizajna. Realno govoreći, automobil je plasiran 2018. godine i nije „ostario“ u tom periodu od nekoliko godina. Promene nisu obilne, ali jesu vidljive…

Ljubitelje BMW-a posebno će radovati vest da stil koji smo videli kod nove „sedmice“ nije našao svoj put do Serije 3. Tim bolje, jer je sedan iz D segmenta tako ostao elegantniji i skladniji automobil. Verovatno najveća promena nakon osvežavanja jeste drugačija prednja svetlosna grupacija koja sada ima nešto prostiji, svedeniji izgled, a ujedno je i malo uža od one kod prethodnog modela.

Još jedna lepa vest je da BMW nije pribegao daljem uvećavanju „nozdrva“ odnosno povećanju prepoznatljivih „bubrega“. To je još jedan element dizajna koji je bio pod ozbiljnim kritikama fanova ovog brenda. Nemački proizvođač je sa restilizacijom ponudio i nekoliko novih boja eksterijera, kao i novi dizajn felni.

Daleko više promena odigralo se u samoj kabini. Ispred vozača je set od dva zakrivljena displeja, koji u Seriju 3 stižu direktno iz modela i4. Ekran iza upravljača ima dijagonalu od 12,3 inča, dok je onaj iznad centralne konzole od čak 14,9 cola. Vidimo da su i izduvnice dobile drugačiji oblik, a BMW je postavio i novi sistem odnosno izgled ručice iliti bolje reći prekidača za automatski menjač.

U BMW-u navode da su dodatno poradili na informativno-zabavnom sistemu, te da su unapredili glasovne komande. Uz pomoć njih se sada mogu i otvarati/zatvarati prozori. Uz to, Nemci ističu da je osvežena „trojka“ usvojila 5G tehnologiju.

Što se tiče palete motora, manje-više je ostala ista. Uvodna jedinica kod benzinske Serije 3 nosi oznaku 318i (2,0 156 ks), dok je ta čast kod dizelaša pripala modelu 318d (2,0 150 ks). U ponudi su i 320i, 330i, M340i, 320d, 330d, M340d kao i dve plug-in hibridne varijante – za svakoga po nešto! Vrlo bitna stavka – „trojka“ dolazi isključivo kao automatik, sa osmostepenim menjačem u svim verzijama.

Prodaja restilizovane Serije 3 startovaće već u junu/julu na evropskom kontinentu, a cene unapređenog modela biće saopštene u narednim nedeljama. Očekuje se da ažurirana „trojka“ bude skuplja u odnosu na model pre osvežavanja…

AutoRepublika 

(2156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Ajde videćemo uživo, eksterijer deluje obično, fenomenalno, dok su monitori u kabini u istom fazonu kao oni televizori što vise na nosačima koji su pričvršćeni za zid. Taj trend mi ne deluje privlačno

Laki

Osim „monitora“ restilizacija top ma oštar ko žilet!Meni se čini da „susjed“ nije vodio glavnu riječ na ovom objektu??

moron

A kada zveknu cene …

Hercegovac

Nakon predimenzioniranih bubrega, napokon BMW koji koliko-toliko je prijatan oku, a minimalistički enterijer dopunjuje osjecaj jednostavnosti i funkcinalnosti. Mislim da su ekrani mogli biti manji i stilskiji uklopljeni, ali dobro to se moze progutati. Jedan od modela BMW koji će imati dobre ocjene mnogih ljubitelja ove marke.

Laki

👍

Renault Terminator

То је то.То се тражи.Класично,просто,једноставно.Мало ти таблети нервирају ал ајд сад…не може све бити по вољи.Али оно што је суштина,то да је ово нормалан ауто у мору електрицифираних чардашлија који личе на све што замислите само не на аутомобил.Бембара још увијек прави АУТОМОБИЛЕ.

moron

Ovaj središnji TV mi je teška katastrofa, da ne upotrebim neku težu reč, ali i što bih, kada je to samo stvar ukusa, a nekome se sigurno i dopada.
Spolja mi je ok bio i pre, a ni ovo sada mi nije ružno.

TheStig

Ma sta te briga za to. Kupis ovo i nece da se cuju lezajevi i gume kao kod Japanaca 😂Bice cak i tiši od Fiata 500 😂

moron

Nasmeja me do suza … Kada sam nakon kupovine CRVa ( i „čupanja“ pokrivke ) krenuo sa jednim drugarom na FG, mi na auto putu i on mi baš stidljivo: „Sale, brate, kola jesu nova, ali … Jebem mu … Kao da se čuju ležajevi pozadi, a ? Mada, opet, nemoguće je, nov je …“.
Sve sumnje ( na ležajeve) sam odagnao tek kada sam istim putem dobro provozao još dva CRV-a. Ali sam se još više razočarao kada sam tuda provozao Jazz-a, koji je bio kao „gluva soba“ 🙂

TheStig

Trebao si probati da naspes onu smjesu sto rece danas da si sipao u Ladu. Al ovaj put u dno prtljaznika. Ne bi se nista culo vise 😂Cuje li ti se Yaris?Jel ima losu izolaciju?🙂

Renault Terminator

Бембара је данас прошла технички без и једне грешке,ауто је тип топ што би рекли Аустријанци.
И класика код мене што радим на сваком ауту који купим..растурање кочница,шмирглање,чишћење и фарбање…
comment image

comment image

comment image

comment image