1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežena Honda Avancier
Osvežena Honda Avancier
5

Osvežena Honda Avancier

246
5
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je restilizaciju preživela Honda UR-V koja je debitovala u junu, ažuriran je i blizanac po imenu Avancier. To je bilo samo pitanje trenutka. Ovaj veliki i relativno skup model je sklapan od strane različitih kompanija počev od 2017. godine i sada je pred publikom već varijanta koja je po drugi put osavremenjena. Prisilno.

Naposletku, kineska divizija Honde ne vidi smisao u konstrukciji potpuno novog benzinca iste klase, dok je potrebno još neke dve godine da bi se razvila proizvodnja korespondirajućeg električnog automobila, uključujući tu i period ovladavanja istom. Zato i imamo posla s još jednim zahvatom zatezanja bora.

Honda Avancier je montirana od strane zajedničkog poduhvata zvanog GAC-Honda i kao takva je osvežena na isti način, po pojednostavljenom programu po kom je već „ispisana“ Dongfengova Honda UR-V. Duet automobila i dalje krasi minimalan broj stilskih osobenosti, dok je mehanika u potpunosti ista.

Promene na spoljašnosti se mogu prebrojati na prstima jedne ruke: Avancier je dobio različitu masku hladnjaka s hromiranim detaljima, a i amblem proizvođača je većih gabarita. Novi su i točkovi koji integrišu felne prečnika 19 cola. Bazična rasveta je i dalje halogena, dok se blokovi s tehnologijom LED-a ugrađuju tek u vozila višeg nivoa opremljenosti. S druge strane, halogenki nema na UR-V-u.

Paket po imenu Magic Night (čarobna noć) je po prvi put predstavljen. Krasi ga bogat dekor crne boje koji se nudi uz doblatu, ali i UR-V nudi nešto slično. Ipak, Avancier se može pohvaliti i nečim ekskluzivnim, a to je sportski paket po imenu „Ten Million Memories“ (kako bi glasio prevod s kineskog na engleski, a na srpskom bi to bilo „deset miliona uspomena“). Ko ga poželi, moraće da izbroji protivvrednost od 830 američkih dolara. Ta specifikacija uključuje osobenu njušku i trim na zadnjem odbojniku.

U unutrašnjosti vidimo nov čeoni panel s umanjenim otvorima za protok vazduha i mekim finišom umesto drvene plastike, što je negativni specijalitet japanskih konstruktora, generalno govoreći. Ekran multimedijalnog sistema više nije integralni deo panela, već je montiran na njemu. Nudi dijagonalu od 8,0 do 10,1 inča i kao takav je uvećanih gabarita. Dekoracija centralnog tunela je promenjena, ali je opstala ideja izostavljanja dugmadi i ostale analogne „boranije“.

Pogonske jedinice su iste, ali je motor prilagođen strožijim kineskim standardima China-6b, a koji su ušli u primenu od 1. jula. Shodno tome, pogonska sila je redukovana. Bazični turbobenzinski četvorocilindraš zapremine 1,5 litre sada razvija 188 konjskih snaga umesto 193 „grla“, i uparen je s varijatorom. Nema da biraš! Isto važi i za pogonsku formulu koja je „kako god da okreneš“ takva da podrazumeva samo prednju osovinu.

Poželjniji dvolitarski turbaš je ispumpan sa 272 na 261 konjsku snagu, a on ide u tandemu s devetostepenim automatskim menjačem. Taj je već dostupan s prednjim ili integralnim pogonom. U potonjem slučaju je spojnica na zadnjoj osovini.

Zajednički poduhvat GAC Honda je već krenuo s montažom ovog osveženog vozila. Cene se nisu bitno menjale u Narodnoj Republici Kini, pa Honda Avancier tamo staje u rasponu od 33,2 do 45,7 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Jbg, njima može i 2,0T, a Evropljanima „ona stvar“.

J4ZZ3R

Mi ponosno vozimo hibride:)

MRN

Kako je krenulo, vozićemo mi i medjugradski uskoro čisto ekološki, „na pedale“ 😊

J4ZZ3R

I to samo oni koji ne ispuštaju puno gasova dok pedaliraju 🙂

s mile

Meni je ova Honda, prilično dobra