1. Home
  2. Prezentacije
  3. Koncept Acura Precision EV debitovao dve godine pre serijskog krosovera
Koncept Acura Precision EV debitovao dve godine pre serijskog krosovera
1

Koncept Acura Precision EV debitovao dve godine pre serijskog krosovera

156
1
Podelite sa prijateljima:

Honda već neko poduže vreme eksperimentiše s električnim vozilima, a i masovna proizvodnja baterijskih četvorotočkaša je već u toku, ali to isto se ne može reći za premijum brend koji grupacija kontroliše. Acura nema takvih vozila u paleti, dok je najava da će prvi električni automobil biti krosover utemeljen na platformi koju je razvio ortački div iz Amerike, General Motors i koja se zove Ultium. Partnerstvo dva industrijska džina u ovoj oblasti je dogovoreno pre neke dve godine.

Sada možemo davidimo konceptni automobil koji je u javnost plasiran kako bi lagano počela da se podiže atmosfera pred debi. Na osnovu koncepta nazvanog Acura Precision EV možemo da izgradimo racionalna očekivanja u pogledu toga šta nas čeka onda kada serijski model bude spreman da otpočne život na tržištu.

Veličina koncepta je takva da se može staviti u isti koš sa serijskim krosoverom po imenu Acura RDX (4.747 milimetara u dužinu), i nepogrešivo emituje aktuelni korporativni identitet marke. Ovde nije ni implementirana maska hladnjaka koja ni nema nekog smisla kod električnih automobila (između ostalog i zbog otsustva hladnjaka), ali je zadržana petougaona njuška. Implementirana je na praznom panelu, a dobila je i odgovarajuću rasvetu.

Inženjering forma rasvete je takođe poznatam, s tim da je ona sada dobila nove doze funkcionalnosti koje se ogledaju kroz dodatne opcije.

Na primer, šiljati oblik prednje strane s konvergentnim reljefom (štampom) na haubi je nastao zahvaljujući inspiraciji stilom koji donose luksuzne superbrze jahte iz Italije. Dodatno, ivice kako branika, tako i paoka 23-inčnih naplataka su dobile trodimenzionalne matrice nazvane Particle Glitch.

Enterijer nije prezentovan, ali je vidljiv zahvaljujući dizajnerskim crtežima. Upotrebljena je u skladu s planovima reciklarana plastika kao i veštačka koža dobijena iz biomase. Dva su ekrana pričvršćena na centralnom panelu i oba se oslanjaju na najmoderniji interfejs. Umesto volana će se naći rešenja usklađena sa zahtevima sutrašnjice, što će reći da se ovde (barem u mašti) inženjeri oslanjaju na tehnologiju autonomne vožnje. U režimu vožnje „Spiritual Lounge“, obruč upravljača je jednostavno odstranjen iz kabine, dok se emituju opuštajuće animacije.

Razvojni tim nije obelodanio nikakve pojedinosti u vezi s tehnološkim rešenjima budućeg električnog modela s povišenom pozicijom sedenja. Na to ćemo morati da sačekamo neke dve godine, a pre toga ćemo svedočiti debiju još jednog baterijskog automobila koji počiva na (istoj) platformi Ultium. Tek nakon toga će biti predstavljena i ova serijska Acura za koju smo u međuvremenu saznali da će poneti indeks ZDX.

Japanci su se u prošlosti već oslanjali na ovo ime i to u periodu između 2009. i 2013. godine kada je ono bilo u opticaju uvek uz pomen kupeolikog krosovera pogonjenog motorom s cilindrima u rasporedu V6. Novi električna porodica krosovera će dobiti i moćnu modifikaciju s imenom ZDX Type S.

AutoRepublika

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Veoma interesantan dizajn, ima nekoliko sasvim novih detalja i novih interpretacija vec poznatih. Interesantan ne znaci istovremeno i lep – da bi se dostigao potreban estetski nivo bilo bi potrebno izvrsiti citav niz manjih i nesto vecih popravki a da se pri tome sacuva prvobitna ideja dizajnera. Najvise mi smeta prednji deo, tacnije povrsina na kojoj se nalazi „light show“ koji treba da docara masku. Ova povrsina je jako nagnuta napred i veoma zaostrena na levu i desnu stranu. Podseca me na pramac camca :-). Ovako strelasto formirana povrsina uvodi veliku kolicinu vazduha u bocne „hvatace“ koji su veliki kao… Pročitaj više »