1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen se odriče Picasso oznaka
Citroen se odriče Picasso oznaka
1

Citroen se odriče Picasso oznaka

1.54K
1
Podelite sa prijateljima:

Francuska firma će umesto znane Picasso nalepnice, u budućnosti koristiti SpaceTourer oznake za buduće modele iz MPV segmenta. Verovali ili ne, žao nam je.

Citroen će odbaciti popularnu Picasso odrednicu na svojim modelima koji su je nosili godinama unazad u korist rešenja koje u kompaniji smatraju efektnijim. Kao rezultat ove odluke, Citroen C4 Picasso će biti preimenovan u C4 SpaceTourer, a posve je izvesno da će isto “prekrštavanje” zadesiti i ostale MPV modele iz game proizvođača.

Od 1. maja 2018. godine, potpuno novi C4 Picasso kao i Grand C4 Picasso će poneti oznake C4 SpaceTourer i Grand C4 SpaceTourer, redom navedeno. Ovakve novosti nam stižu u predvečerje Salona automobila u Ženevi na kojem će premijeru doživeti nedavno predstavljeni Citroen Berlingo.

Citroen C4 SpaceTourer će se pridružiti modelu u punoj veličini, sa devet mesta predviđenih za putnike  SpaceTourer, kako bi se zaokružila novobrendirana MPV gama proizvođača. Paralelno sa tim procesom, Citroen će predstaviti i SpaceTourer Rip Curl Concept – kamper sa 4×4 pogonom, namenjen poklonicima sportskih aktivnosti u prirodi. Njemu će se pridružiti i specijalna serija Rip Curl verzija modela C4 SpaceTourer i Grand C4 SpaceTourer.

Na Citroenovom štandu u Ženevi, posetioci će moći da se upoznaju i sa novim C3 Aircross i C4 Cactus, kao i sa supermini modelom C3, koji je do sada prodat u tiražu od 300.000 primeraka na globalnom nivou.

Više informacija i fotografija, očekujemo direktno iz Ženeve od našeg dopisnika iz Švajcarske, Maje Petrović.

 

(1537)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kakvo god ime da nosi, to je odlično i veoma povoljno porodično-transportno vozilo. Po ceni Grand Picasso Shine 2,0 HDI ( top verzija) ne može da se kupi ni 3008 HDI 120 Allure.
Poredjenja radi, jedan ima elektromasažna prednja sedišta, a drugi samo lumbalnu podršku za sedište vozača …