1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Ford Mustang EV – „ubica“ Porsche Taycana
Ford Mustang EV – „ubica“ Porsche Taycana
17

Ford Mustang EV – „ubica“ Porsche Taycana

618
17
Podelite sa prijateljima:

Ford je poznat po tome što je kroz istoriju imao običaj da iz „hobija“ pokaže Evropljanima da i on „konja za trku ima“. Tu su GT superautomobil i Mustang, dostupan u različitim izdanjima i varijacijama.

Nemci i dalje proizvode V6 i V8 modele, ali im je u sportskom segmentu Tesla pomrsio konce. Pored toga što je izuzetno brz, Model 3 je, primera radi, naklonjeniji životnoj sredini, iz prostog razloga što je pogonjen električnom energijom.

Samim tim, nimalo ne čudi što su Nemci trenutno opsednuti da i sami lansiraju svoje verzije „Tesli“. Mercedes je predstavio EQC, Audi e-tron, naravno u SUV konfiguraciji, ali se oni trenutno ne uzimaju zaozbiljno, tako da je prvi „pravi“ nemački elektromobil zapravo Porsche Taycan.

S obzirom koliko košta, za njega treba „donirati bubreg“, a da li je bolji od Teslinog Modela S, nije pitanje činjenica već ličnih afiniteta. Ipak, bez obzira na sve, Taycanu se mora priznati da je izuzetno brz, a takve takmace Ford najviše voli.

Na putu je Mach E električni krosover, koji treba da bude predstavljen sledeće nedelje. U međuvremenu, Ford je za SEMA šou pripremio Mustang s električnim pogonom i šestostepenim manuelnim menjačem, koji isporučuje 900 ks.

Ukoliko krosoveri i zamena motora nisu dovoljni, tu je sportski kupe, koji je kreirao Adan Čenel. Njegov 3D model je pravi električni Mustang, kakav bismo želeli.

AutoRepublika

(618)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Pa zar nisu napravili mustanga električnog, doduše sa menjačem (ha), par postova ranije?
I koliko treba vremena (godina) od rendera do početka serijske proizvodnje?
Ove nazovi ideje po meni bi trebale da imaju manje mesta u medijima.

Yankee

Normalnim proizvodjacima oko 48 meseci. Tesli barem 25-50% duze i onda jos taj plan odgode nekoliko puta. 😉

BojanNeki

Pomešao si render sa prototipom. Kad već spominješ prave proizvođače Model 3 je prikazan u aprilu 2016. a proizvodnja je započeta u junu 2017. I ne znam odakle ti to da tako omalovažavaš proizvođača koji je pogurao prevozni i transportni svet u pravcu elektrike i koji je doneo potpuno nova pravila igre koje sada svi pokušavaju da slede. Videćeš i koliko vremena će proći od prikazivanja modela Y tj od marta ove godine pa do proizvodnje a i šta će se desiti sa prodajom čuvenog F150 kada Musk predstavi električnog konkurenta i to za desetak dana. Tačnije 21. novembra je… Pročitaj više »

Yankee

Model Y je najavljen jos 2015., a kazu proizvodnja startuje do kraja 2020. godine. Znaci skoro 6 godina od kada su ga najavili dok proizvodjnja ne pocne. Znajuci Teslinu istoriju realno je ocekivati da ce proizvodnja kasniti i da ce prvih nekoliko godina nuditi samo najskuplje verzije … Sto se tice Modela 3, Musk ga je spominjao jos 2006 … znaci trebalo im je 11 godina od momenta kada je postao ideja dok prvi primerak nije sisao sa proizvodne trake. Kupci pikapa nisu millennials tako da Teslin pikap nema sta da trazi pored kralja F-Series. Ne samo sto ce Teslin… Pročitaj više »

BojanNeki

Ne znam kada si ti to video izgled Modela 3 a da je bilo zvanično i pre aprila 2016. tj pre predstavljanja prototipa?! Elon je pričao o ideji iliti planu da napravi „S3XY“ modele i to i uspeva. Bio bi model E umesto 3 da ga nije u tome sprečio baš tvoj ljubljeni Ford. To što nije sve baš na vreme je zato što to nisu obećanja nego predikcije, ako ikako možeš da shvatiš. A ako misliš da je lako napraviti novi automobilski brend od nule u ovakvom opakom svetu živiš u bajkama. Inače ja se divim nekom ko uspeva… Pročitaj više »

Yankee

Kao sto sam ti vec rekao na onoj drugoj temi, postojala su i vremena kada je Ford bio 15 godina star, pa je opet poslovao sa debelim profitom. Ali dobro, Del Boy Musk kaze da ce Tesla sledece godine biti profitibilna pa mozda i hoce. 😉
Jos vise mi je ironicno da ljubitelj Tesle kaze da neko drugi (ne Tesla) daje obecanja koja ne ispunjava (iako nisi u stanju da mi kazes koja to neispunjena obecanja je Ford dao) …

BojanNeki

Stalno mešaš babe i žabe, što bi Vuk rekao „mixing grandmothers and frogs“.
Porediš jednu prljavu automobilsku industriju kojoj je jedini cilj profit sa Ilonom Muskom koji želi da promeni svet, i u tome uspeva.

Yankee

Siguran sam da ce Teslini investitori biti presretni kad cuju da Muska ne zanima profit vec da samo hoce da „promeni svet“.

BojanNeki

Pa to Ilon ne krije, to je samo neinformisanima čudno.
I gle još čuda, Tesla motors pravi profit i investitori su još tu.

Yankee

Pa sta onda prica i obecava profit kad navodno ni njega ni investitore ne interesuje?
Podseti nas koju godinu je Tesla zavrsila u profitu

BojanNeki

Pa kad moram sada da objašnjavam kao jednom osnovcu da je profit kompanije tu neophodan radi samoodrživosti projekta.
Tesla motors još nije propao niti ima naznake da će se to skoro desiti, sem ako ne čitaš Auto build i slične srodne globalističke medije.
A i ako se tako nešto desi, na tvoju očiglednu sreću, proces ka elektrifikaciji odnosno nečemu što je definitivno bolje za planetu je bespovratno započet.

Yankee

Taj proces bi poceo pre ili kasnije jer naravno znamo da goriva nece biti vecno. To je kao da ja kazem da je Ford Model T bio najbitniji sto je auto postao deo svakodnevnog zivota … a naravno nije.

BojanNeki

Goriva tj nafte ima i bilo je uvek više nego dovoljno. Lažima i ratovima je samo dizana cena istom.
Planeta je u ogromnom problemu zbog zagađenja i globanog zagrevanja te je potrebno mnogo brže delovanje kako bi je odnosno kako bi se spasili.

Yankee

Poenta je da nafte nece uvek biti, jednom ce morati da nestane. Sto znaci da bi pre ili kasnije proizvodnja elektricnih auta morala da pocne u velikoj meri.
Ma nemam ja nista protiv Tesle, niti bi slavio da pukne jer meni ni iz dzepa ni u dzep. Samo eto smesne su mi te tvoje price kada Tesla ne uradi ono sta su pricali to su „predikcije“, a kad neko drugi ne uradi onda je „laganje javnosti“ …

s mile

ljudi, pa ovo je Odličnoooo

BojanNeki

I sve neke „ubice“ nečega. Te Tycan ubica Modela S, te ID3 ubica Modela 3, a sad je ovaj „ubica“… render?!
U našem narodu se kaže „prvo skoči pa kaži hop“.

Mustang

činjenica je da je ford pionir automobilske industrije, ali isti je pre desetak godina bio pred bankrotom zbog tzv fordizma. upravo onog što trenutno redi peugeot i dojuče vw. ford je u vreme zlatnog doba, kada je bio no 2 u svetu, kupovao sve što se nađe na auto pijaci, mislili su da je bolje kupiti volvo i u njega uložiti milijarde nego evropi predstaviti mercuri, tako je isto i sa jaguarom kao zamenom za lincoln. mislim da i sada prave grešku sa odlaskom iz segmenta limuzina, koje će se jednog dana vratiti u kupe verziji, npr cls. ovakav render… Pročitaj više »