1. Home
  2. Vesti
  3. Da bi imenovao gaće i druge banalnosti, GAZ zaštitio nazive Čajka i Volga-21
Da bi imenovao gaće i druge banalnosti, GAZ zaštitio nazive Čajka i Volga-21
3

Da bi imenovao gaće i druge banalnosti, GAZ zaštitio nazive Čajka i Volga-21

718
3
Podelite sa prijateljima:

Gorki automobilski zavod (GAZ) je instituciji koja je ruski ekvivalent našeg Zavoda za zaštitu intelektualne svojine podneo prijavu u kojoj se traži registracija, zaštita robnih marki „Čajka“ i „Volga−21“. Povrh toga, a da bi se osigurao u odnosu na eventualne neprijatnosti, proizvođač vozila je indikovao da će se pod ovim nazivima na tržištu naći veoma široka paleta proizvoda.

Tako bi čuvena imena sovjetske automobilske industrije prošlog veka mogli da dobiju artikli poput mačeta i ključeva, amajlija i kovanica, kalendara i školskog pribora, ranaca i torbi, kao i stavke koje potpadaju pod obuhvat formulacije donje rublje, igračke, pivo… Ni to nije sve već bi na listing trebalo dodati i nekoliko drugih proizvoda i usluga, koje će GAZ moći da proizvodi pod brendovima Volga-21 i Čajka.

U međuvremenu, guverner nižnjenovgorodske oblasti, Gleb Nikitin ne samo da računa na oživljavanje legendarne GAZ-ove Volge, već je i spreman da pruži svu neophodnu podršku za stvaranje „starog-novog“ ruskog putničkog automobila.

Generalno govoreći, možemo da podsetimo da su tamošnje vlasti odlučile da ožive stare sovjetske brendove koji su bili veoma popularni u doba socijalizma. Na primer, Moskva planira proizvodnju automobila čuvenog Moskviča na teritoriji bivšeg kompleksa AZLK, a planira se i oživljavanje Pobede i Volge. O tome zašto se reanimira sovjetska prošlost i kakva će biti nova ruska automobilska industrija, pisali smo više puta.

AutoRepublika

(718)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Volga-21 je za mene jedan od automobila koji predstavljaju vanvremensku lepotu.

Renault Terminator

Hebeš ovaj svijet bez Rusa i Srba🤣…
https://t.me/KotNaMirotvorze/13399

Laki

Neka i treba da ih vrate ponovo.