1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen restilizovani Lexus ES
Predstavljen restilizovani Lexus ES
1

Predstavljen restilizovani Lexus ES

210
1
Podelite sa prijateljima:

Lexus ES, koji je na tržištu od 2018. godine, restilizovan je za sledeću modelnu godinu. Premijum limuzina je dobila mnoštvo novina, iako uglavnom na tehnološkoj strani, plus novi nivo opreme F Sport Design.

Novi ES ima revidiranu centralnu konzolu, sa dva držača za čaše i USB-A i USB-C portovima. Takođe su pomerili podlogu za bežično punjenje na spoljašnju stranu konzole i uveli novu opciju boje enterijera, Ammonite Sand.

Novi multimedijalni sistem je deo unapređenja. Rečeno je da je osetljiviji i intuitivniji, i da bi omogućio pristup većem broju funkcija, dobija navigaciju zasnovanu na Cloudu, sa pristupom informacijama o putevima i saobraćaju u realnom vremenu. Sa njim se lakše planiraju putovanja, a može se koristiti i za pregled raznih drugih informacija, uključujući lokalne cene goriva i parking.

Ako automobil izgubi konekciju, ugrađena navigacija će dobro doći. Međutim, ova funkcija je rezervisana samo za verzije sa višim paketima opreme. Glasovne komande su takođe poboljšane za novu modelsku godinu, a automobil ima bežični Apple CarPlay i žičani Android Auto. Nadograđeni modul za komunikaciju podataka (DCM) omogućava vozilu da komunicira sa mobilnim mrežama i svetskom internet mrežom.

O čemu se tačno radi? Kako kažu u luksuznoj diviziji Toyote, on omogućava povezivanje sa e-Care, dijagnostičkom uslugom koja prikuplja izveštaje o „zdravstvenim“ pregledima, dele podatke sa Lexusom, koji zauzvrat može da ih prosledi svojim prodavcima ako nešto nije u redu sa ES-om. U isto vreme, lokalni zastupnici mogu stupiti u kontakt sa vlasnikom da zakažu servisiranje u željenom intervalu.

DCM omogućava vozačima da pronađu automobil na daljinu preko namenske aplikacije i koriste određene funkcije, kao što su zaključavanje ili otključavanje vrata, i prethodno zagrevanje ili prethodno hlađenje kabine pre putovanja.

Planira se da novi ES uđe u proizvodnju osmog meseca ove godine, a očekuje se da će prve jedinice stići kod dilera u oktobru.

AutoRepublika

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kada ce vec jednom da se oslobode ove nemoguce maske??? Instrument tabla je dizajnerska katastrofa. Kada pogledate direktno u ekran ispred volana kao da se suocavate sa nekim rogatim stvorenjem – asocijacija potice od ona dva okretna prekidaca na „glavi“ rogatog stvorenja. 🙁