1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai i Kia kao potencijalne žrtve novog dizelgejta?!
Hyundai i Kia kao potencijalne žrtve novog dizelgejta?!
1

Hyundai i Kia kao potencijalne žrtve novog dizelgejta?!

890
1
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejske kompanije su pod istragom u vezi sa varanjem na testovima količine izduvnih gasova. 

Nemačke vlasti upale su u sedišta Kije i Hyundaija u toj zemlji sa zahtevom za pregledanjem dokumentacije. Oba brenda su deo široke istrage tamošnjih vlastodržaca povodom silnih varanja na pomenutim testovima. Lavina koja je prouzrokovana činjenicom da je domaći „pošteni“ Volkswagen godinama, a verovatno i decenijama, lažirao podatke oko emisionih gasova.

Kako pišu strani mediji Kia i Hyundai su na meti jer su koristili istog dobavljača kao i Volkswagen – čuveni Bosch. Pres zvaničnici korejskih preduzeća odreagovali su u očekivanom maniru. „Sarađujemo sa vlastima u istrazi i to je sve što možemo da kažemo u ovom trenutku“, stoji u zvaničnom saopštenju Hyundaija.

Posebno je interesantno kako se Bosch kroz celu priču o Volkswagenovom dizelgejtu provukao bez ozbiljnijih posledica. A vrlo često se previdi činjenica da je upravo Bosch bio „komponentaš“ koji je snabdevao brend iz Volfzburga spornim softverom…

AutoRepublika 

(890)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bosch je „samo“ dobio projektni zadatak, koji je uspešno realizovao, a na radost naručioca. Nešto kao proizvodjač oružja izradjenog po porudžbini … Nije Bosch tim oružjem kasnije zulum činio i ubijao. Već naručioci. Može se i tako reći. Da su nevini. A opet, može da se kaže i da Bosch-u kao stručnjaku iz svoje oblasti nije moglo ostati nepoznato za koju (nedozvoljenu) namenu je ono što je od njega poručeno. I uz takvo sagledavanje su jednako krivi, jer su imali „vlast nad delom“ jednako kao i sami naručioci, bili su nužna karika cele pravare. Očito, sve je to u vezi… Pročitaj više »