1. Home
  2. Vesti
  3. BMW: Prevelika potražnja za modelima sa agregatom M50d, ne možemo da proizvedemo dovoljno motora
BMW: Prevelika potražnja za modelima sa agregatom M50d, ne možemo da proizvedemo dovoljno motora
2

BMW: Prevelika potražnja za modelima sa agregatom M50d, ne možemo da proizvedemo dovoljno motora

8.34K
2
Podelite sa prijateljima:

Slatke muke za „plavo-beli propeler“. 

BMW je u Australiji saopštio da neko vreme neće primati narudžbine za modele X5 M50d i X7 M50d. Kao što se iz samog naziva da videti, oba automobila pokreće isti agregat. U pitanju je 3,0-litarski redni šestak sa četiri turbo punjača koji razvija 294 kW i 760 Nm.

Ova pogonska jedinica uparena sa osmostepenim automatskim menjačem i pogonom na obe osovine u stanju je da X5 pogura do 100 km/h za 5,2 sekunde, dok je većem X7 za isti sprint neophodno 5,4 sekunde.

Zašto prvo obustava naručivanja u Australiji? Najverovatnije je da je razlog logističke prirode, ali i činjenica da Australija nije naročito veliko tržište.

BMW beleži ogromnu potražnju za svoje SUV modele sa pomenutim agregatom u  Kini, te je očito da će kupci na Dalekom istoku imati prioritet kada je reč o isporuci bavarskih krosovera.

Nije saopšteno koliko dugo će obustava naručivanja trajati, ali se veruje da je ovo samo privremena mera.

AutoRepublika 

(8339)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Siguran sam da ni za potrebe tržišta Norveške ne mogu stići da ispoštuju sve porudžbine …

Ercegovac

Многи су те тражили, ја те нисам дао.
Јел тако ћеро, тако је тата…

Какве су вам ово објаве, отворите рубрику :рече нам БМВ, а ви читаоци сте коке па кљуцате свако зрно које вам ми бацимо…