1. Home
  2. Vesti
  3. Acura Integra ponovo u serijskoj proizvodnji
Acura Integra ponovo u serijskoj proizvodnji
0

Acura Integra ponovo u serijskoj proizvodnji

451
0
Podelite sa prijateljima:

Svi ćemo se sigurno složiti da je Lexus najslavniji i najbolji japanski premijum brend, ali ako bismo morali da biramo vozilo koje je pokazalo da i proizvođači iz „zemlje izlazećeg Sunca“ imaju budućnost u luksuznoj kategoriji, izbor bi svakako pao na Acuru Integru.

Kada je ovaj model debitovao, iz ove perspektive davne 1986. godine, preko noći je stekao veliku slavu i otvorio vrata Lexusu, Infinitiju i ostalim azijskim firmama, kako bi pokazale svoje znanje za one kupce sa dubljim džepom. Vrh se desio 1997. godina kada je predstavljen čuveni Type R sa 1,8-litarskim atmosferskim benzinacem sa 195 konjskih snaga i crvenim poljem koje startuje na čak 8.100 obrtaja.

Ostatak sveta sigurno pamti Integru sa Hondinom značkom, to jest kao „unapređeni Civic“, a nakon gašenja 2006. godine, japanski gigant je eksperimentisao nekoliko puta sa naslednicima. Ipak, da naglasimo da se to ne odnosi toliko na Evropu i Aziju, koliko se tiče Amerilke, i to prvo s modelom RSX, a zatim i s trenutnom generacijom ILX-a.

Tokom ovogodišnjeg skupa Pebble Beach, održanog u kalifornijskom gradu Montereju, prvi čovek Acure Džon Ikeda je najavio povratak Intergre za 2022. godine.

Ne znamo da li to znači da ćemo ga opet viditi i pod oznakom Honde u Evropi i Japanu (šanse za tako nešto su male), ali je jasno da Acura Intergra ponovo stiže u izbložbeno-prodajne salone naredne godine. Naravno, nije trebalo proći puno vremena, pre nego što su mediji počeli da nagoveštavaju šta ćemo tačno videti.

Jedna grupa opet očekuje „fensi Civic“, a drugi se boje da će legendarno ime biti „ukaljano“ na isti način na koji je recimo Mitsubishi stavio oznaku Eclipse na moderni krosover. Acura je donekle utišala situaciju objavom jedne fotograšije siluete, koja nam nagoveštava poveći kupe možda u klasi sa Toyotom Suprom ili budućim Nissanom Z.

Potrebno je spomenuti da Acurin najskuplji i najelegantniji model NSX odlazi u penziju na kraju godine, o čemu smo pisali pre „pet-šest dana“, pa bi imalo smisla da ga zameni neki novi sportista, po mogućnosti neki s nižom cenom. Spomenuti Ikeda je napomenuo da je još uvek rano za otkrivanje više detalja, ali da će naslednik biti „zabavan za vožnju i da će posedovati iste gene kao original“.

U međuvremenu se pojavila i jedna fotografija na društvenoj mreži Instagram koja pokazuje nepoznati Hondin prototip na testiranju. Mediji tvrde da je reč baš o Integri, ali ovaj model deluje značajno manji i u rangu je sa Subaruom BRZ i ostalim laganim sportistima.

Da li ćemo konačno dočekati da vidimo modernu Hondu ili Acuru sa pogonom na zadnje točkove, ili će pak Integra biti prepakovani Civic Type R? Ili, ne daj Bože, još jedan u dugom nizu krosovera? Ili će to pak biti neki model na struju?

Mnogo pitanja je za sada bez odgovora, a kako se premijera očekuje na proleće naredne godine, verujemo da je samo pitanje dana kada će špijunske slike i informacije završiti na društvenim mrežama.

AutoRepublika

(451)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments