1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan Titan odlazi u penziju za tri godine
Nissan Titan odlazi u penziju za tri godine
0

Nissan Titan odlazi u penziju za tri godine

120
0
Podelite sa prijateljima:

Svi znamo da Amerikanci jako vole pikap kamionete. Oni čine oko trećinu svih prodatih novih četvorotočkaša svake godine i postoji ono verovanje da svaki od njih ima odličnu prodaju. Sve što je potrebno jeste da predstavite pikap kamionet i uspeh ne može da izostane, zar ne? Pa možda, ali samo ako ste Ford, Chevrolet/GMC, Ram ili Toyota, ali Nissan je brend koji već duži niz godina ima velike probleme u kategoriji velikih pikap kamioneta.

Njegov predstavnik se zove Titan i debitovao je još 2004. godine, a do sada smo videli dve generacije. Ona prva je imala neviđeno dugačku karijeru i proizvodila se čak dvanaest godina bez većih izmena, dok je naslednik stigao 2016. godine.

Najbolja prodajna godina je bila 2005. kada je isporučeno 86.945 jedinica dok je prošle godine svega 27.406 kupaca odlučilo potrošiti novac na ovaj kamionet. Radi poređenja, Nissan se nadao godišnjoj prodaji od oko sto hiljada jedinica, čime bi bio u rangu sa Toyotom Tundrom.

Titan je zapravo imao dosta pozitivnih karakteristika kada je originalno debitovao, ali je uglavnom dobijao kritike na račun loše pouzdanosti i nemogućnosti da parira konkurenciji na račun radničkih mogućnosti.

Nakon što sadašnja generacija nije opravdala očekivanja, japanski proizvođač vozila izgleda nema u planu da nam podari naslednika. Ovu vest su prenele kolege sa sajta Automotive News, pozivajući se na „bliske izvore“, i kažu da Titan verovatno neće opstati na tržištu nakon 2025. godine.

Kompanija planira da se fokusira na manji kamionet Frontier, a debitovao je u novoj generaciji ove godine i za sada za njim važi velika potražnja. U prvom tromosečju je isporučeno 22.405 primeraka što je za čak 108% više u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Ranije je takođe postojala priča da bi naredni Titan mogao da deli platformu sa modelom Ram 1500, ali se dve strane nisu mogle dogovoriti oko finansijskih uslova koje je korporacija Chrysler zahtevala. Kako stvari stoje, možemo da uživamo još nekoliko godina u jednom od retkih kamioneta koji nije uspeo da ostvari komercijalni uspeh. A kada nestane sa tržišta, sumnjamo da će iko to uopšte primetiti…

AutoRepublika

(120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments