1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lansiran sedan Chery Arrizo 5 GT
Lansiran sedan Chery Arrizo 5 GT
0

Lansiran sedan Chery Arrizo 5 GT

684
0
Podelite sa prijateljima:

Chery samo što nije započeo s masovno proizvodnjom limuzine nazvane Arrizo 8, a ona je originalno planira za ponudu moćnije verzije. Ali, ne može se reći da je kineski proizvođač zaboravio i manji model, onaj po imenu Chery Arrizo 5, koji u 4,6 metara takođe donosi trozapreminsku formu. U proizvodnom ciklusu je od 2015. godine i već poseduje veliki broj varijateta pod različitim indeksima: Arrizo EX i Arrizo GX.

Sada svedočimo trenutku u kom možemo reći da je pripremljena i nova verzija koja će nositi naziv Chery Arrizo 5 GT, i koja će kao takva predstavljati najmoćniju i najbržu modifikaciju u celoj porodici modela.

Pod haubom je utegnut turbbenzinac iz moderne porodice agregata Kunpeng. Odlikuje ga radna zapremina od 1,6 litara i direktno ubrizgavanje goriva. Takvi motori se već nalaze u krosoverima pod imenom Tiggo 8 i Omoda 5.

U modelu Arrizo 5 GT, pogonski blok je podešen na način da odbaci 197 konjskih snaga i 290 Nm najvišeg obrtnog momenta, a uparen je sa sedmostepenim robotizovanim menjačem s dvostrukom spojnicom. Očekivano vreme trajanja sprinta do stotke iznosi oko šest sekundi, dok je ranije najmoćnija varijacija ove „petice“ nudila 156 konjskih snaga i varijator.

Međutim, nije samo uslovno rečeno snažan agregat razlog da se pominje nova verzija sedana GT. Limuzina je dodatno provučena kroz set temeljnih izmena, tako da možemo pričati o restilizaciji širokih razmera.

Prednjica novajlije je potpuno nova, iako je savršeno jasno da je faca sedana po imenu Chery Arrizo 5 GT, u stvari besramna kopija Lexusovih automobila sa svim njihovim dizajnerskim dražima, a verujte da ima takvih kojima se to dopada (sa sve rešetkom hladnjaka!?).

Stražnjicu limuzine krase nove signalne grupe kao i odbojnik koji integriče četiri završetka izduvnih cevi. Sedan leži na točkovima koji uključuju naplatke prečnika 17 inča, a iza kojih se opet kriju ojačane kočnice s čeljustima izvedenim u narandžastoj boji. Izmenjene postavke oslanjanja se takođe navode u specifikacijama o ažuriranju, ali nema pojedinosti na ovu temu. Porodica modela Arrizo 5 se oslanja na prostu šasiju s Mekfersonovim rešenjem napred i polukrutom osovinom nazad.

Kada pričamo o statusu putničke kabine, prvo treba naglasiti da je enterijer nov u potpunosti. Vidimo jedinstven panel koji je prvi u moderno doba isfurao Mercedes, a odlikuje ga odstustvo „strehe“. Senzorska jedinica za kontrolu rada klima uređaja je obezbeđena, kao i pokretna ručica menjača, ma koliko verovatno bio neadekvatan termin „ručica“.

Unutrašnjost malo snažnijeg sedana odlikuje dekor s narandžastim štepovima na više mesta, a konstruktor s ponosom navodi da je počesto posezao i za aluminijumom, kako bi utisak o plemenitosti ponuđenog vozila bio na visokom nivou.

Chery Arrizo 5 GT će se pojaviti u izložbeno-prodajnim salonima Kine negde tokom neizvesne jeseni koja nas očekuje. Cenovnu politiku nismo dobili serviranu od Cherija, ali će izvesno ovde predstavljeni sedan biti najskuplji u ponudi. Sada različite verzije „petice“ prolaze po cenama u intervalu od nestvarno skromnih 8,9 hiljada američkih dolara pa sve do i dalje fascinantno niskih 19,4 hiljada najmanjih američkih novčanica.

AutoRepublika

(684)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments