1. Home
  2. Prezentacije
  3. Arapski W Motors prikazao futuristički policijski SUV
Arapski W Motors prikazao futuristički policijski SUV

Arapski W Motors prikazao futuristički policijski SUV

188
0
Podelite sa prijateljima:

Na Svetskom policijskom samitu koji se održava u halama zdanja Expo 2020 Dubai, predstavljeno je vozilo Ghiath Smart Patrol, od strane firme W Motors, sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Inače, ova kompanija je poznata po hiperautomobilima nazvanim Lykan HyperSport i Fenyr SuperSport.

Izloženi model Ghiath Smart Patrol će biti sklapan u domovini, odnosno u UAE. Tačnije, proizvodnja će biti organizovana u fabrici podginutoj u Silikonskoj dolini Dubaija. Konstruktor se pohvalio time da je novi SUV tehnološki najnaprednije vozilo na svetu, inače namenjeno eksploataciji od strane specijalnih službi.

Tehničke karakteristike Smart Patrola nisu objavljene. W Motors se fokusirao na prezentaciju posebnih obeležja Ghiatha. Konkretno, automobil se razlikuje po osobenim dizajnerskim elementima brenda, a koji se vide na karoseriji, što je dopunjeno koktelom rasvete namenjene specijalnoj svetlosnoj signalizaciji. Tu je sklopiva panoramska kamera i sistem za nadzor nad okruženjem, kao i spoljne kamere za praćenje događaja iz spoljašnosti, a koje su montirane na karoseriji. Pride, instalirani su i sistemi za raspoznavanje lica i registarskih tablica.

Kabina je osmišljena na način da odgovara potrebama policijskih službenika, onih koji duge sate provode za volanom i u jurnjavi s ološima. Pristup informacionom sistemu nacionalne policije je olakšan zahvaljujući 16-inčnom monitoru, instaliranom na centralnoj konzoli. Saputnik vozača računa na zaseban ekra, dok je dodatni tablet s operativnim sistemom Android, stavljen na raspolaganje kako bi se baratalo informacionim sistemima.

Iza vozača i suvozača (u uniformi), postavljeno je zaštitno staklo, pa je tako zadnja klupa izolovana od službenika policije i zaštitnim okvirom. Poseban odeljak je obezbeđen u ptrlažniku kako bi se smestila bezbednosna i oprema za spasavanje. Obezbeđen je i deo za bespilotnu letilicu.

Sudeći po rečima čelnika policije Dubaija, general lajtanta Abdulaha Kalife Al Maria, gradske vlasti su već dobile deset novih SUV-ova, a u samo pet godina, biće kupljeno još 400 primeraka modela Ghiath Smart Patrols za potrebe javne policijske službe. Vrednost ove nabavke iznosi 54,4 miliona američkih dolara.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments