1. Home
  2. Prezentacije
  3. Subaru Ascent za 2023. godinu dobio određena poboljšanja
Subaru Ascent za 2023. godinu dobio određena poboljšanja
0

Subaru Ascent za 2023. godinu dobio određena poboljšanja

301
0
Podelite sa prijateljima:

Subaru Ascent će izgledati malo drugačije nakon tek prikazane restilizacije za 2023. godinu. Japanski proizvođač automobila najavio je da će njegov krosover s tri reda sedišta dobiti vizuelne izmene i nadogradnju ranijih tehnoloških rešenja. Subaru kaže da će Ascent za 2023. stići u prodajne salone već ove jeseni koja trenutno izgleda jako daleko, ali nastupa za svega par meseci.

Subaruova različita vizuelna podešavanja zaista menjaju stil krosovera. Ascent za modelnu 2023. godinu ima novu, istaknutiju rešetku, sa strane par redizajniranih farova koji su agresivnijeg stila od odlazećih jedinica. Subaru je takođe promenio izgled branika, uparivši preuređene okvire sveatla za maglu, s restilizovanim otvorom donje rešetke. Novi vazdušni kanali poboljšavaju aerodinamički protok ispod vozila, a zadnji deo dobija nove signalne grupacije koje su izvedene u obliku slova C. Time budi asocijacije na Renaultov Captur.

Vizuelne promene mogu biti manje značajne u odnosu na promene koje se kriju ispod lima. Ascent za 2023. godinu će stići sa najnovijom verzijom Subaruove tehnologije koju proizvođač naziva EyeSight Driver Assist, a koja je dopala i do nedavno, za 2023. godinu ažuriranog modela Legacy. Međutim, za razliku od limuzine, Ascent će dobiti Subaruov koktel pomala koji uključuje širokougaonu mono-kameru u celoj liniji. Subaru prebacuje kameru na opremu nazvanu Touring XT na Legaciju za 2023. godinu.

Subaru će takođe ponuditi autonomno upravljanje u hitnim slučajevima na modelima Ascent za 2023. opremljenim funkcijom detekcije vozila koja se za vozača nalaze u mrtvom uglu, kao i asistencijom za promenu trake i upozorenjem na poprečni saobraćaj pozadi.

Sistem može pomoći u upravljanju vozilom kako bi se izbegao sudar, i funkcioniše pri brzinama kretanja vozila koje su manje od 80 km/h. Dodatnom povećanju bezbednosnih kvaliteta japanskog vozila je doprineo i Subaruov monitor za nadzor okoline (Surround View Monitor), a koji stvara pogled na vozilo od 360 stepeni iz ptičje perspektive.

Sigurnosna tehnologija nije jedina tehnološka nadogradnja koju će Ascent dobiti redizajnom. Krosover će stići sa 11,6-inčnim multimedijalnim ekranom u standardnoj opremi. Bežične funkcije Apple CarPlay i Android Auto su takođe uključene. Kada novi Ascent dobaci do izložbeno-prodajnih salona, biće dostupan u sledećim nivoima opreme: Base, Premium, Onyx Edition, Limited i Touring.

Subaru je ažurirao modifikaciju zvanu Onyx Edition, a koja je uvedena za 2022. godinu, kako bi uključio više standardnih funkcija i novi paket opcija i integrisanim uređajem za navigaciju, interfonskim sistemom koji vozaču  omogućava da razgovara sa putnicima u trećem redu (Cabin Connect), vozačkim sedištem podesivim u dvanaest smerova, suncobranima u drugom redu, grejanem zadnjih sedišta i još mnogo toga. Vizuelno analizirano, alternativa s indeksom Onyx Edition dobija pravo na crne dodatke na spoljašnjosti, crne točkove, zapravo naplatke od 20 inča i jedinstvene oznake.

Ažurirani Subaru Ascent, kako rekosmo u uvodu, stiže na tržište na jesen. Motorizacija će najverovatnije ostati ista, dok za cene nismo sigurni, najviše što se možemo nadati jeste da ostane nepromenjena. Ali, teži slučaj…

AutoRepublika

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments