1. Home
  2. Prezentacije
  3. SsangYong Torres delimično debitovao u Južnoj Koreji
SsangYong Torres delimično debitovao u Južnoj Koreji
2

SsangYong Torres delimično debitovao u Južnoj Koreji

257
2
Podelite sa prijateljima:

SsangYong je južnokorejski proizvođač terenskih vozila koji je najpoznatiji u Aziji i Evropi. Trenutno nije u najboljem finansijskom stanju, i mnogo puta smo tokom prethodnih par godina pisali o mogućem preuzimanju kontrole nad ovom kompanijom od strane više preduzeća. Sada možemo da kažemo da postoji novi proizvod koji bi brendu mogao da donese budućnost. SsangYong Torres je debitovao u Južnoj Koreji i uprava neguje nadu da bi on mogao da privuče sveže kupce i donese svetliju budućnost.

Torres je potpuno novi SUV koji se hijerarhijski nalazi malo iznad Koranda, SsangYongovog najprepoznatljivijeg proizvoda širom sveta.

Proizvođač automobila deli nekoliko slika novog modela i one otkrivaju SUV robusnog izgleda s prednjom maskom smelog dizajna sa šest vertikalnih letvica između farova. Ispod se nalazi masivni branik s nečim što izgleda kao što deluju svetla za maglu integrisana u pojedinačna kućišta. Bočni profil odaje snažne aluzije na američki Jeep, sa svojim velikim i ugaonim lukovima točkova. Pozadi, Torres izgleda kao obnovljeni i malo veći Korando.

Međutim, nema sličnosti između ova dva SUV-a kada je u pitanju unutrašnjost. Torres ima modernu kabinu s tri ekrana na prednjoj konzoli – jedan za potpuno digitalnu instrument tablu, jedan za multimedijalni sistem i jedan koji kontroliše klimatizacioni sistem. Opšti jezik dizajna u unutrašnjosti je ugaoni, opet, sa puno aluminijumskih umetaka i panela bogatih kožom. Vredi napomenuti da fotografije prikazuju vrhunski nivo opreme nazvan T7.

Ono što SsangYong nije spreman da otkrije jesu tehničke specifikacije Torresa, iako je južnokorejska kuća Autopost dobila dokumente o vladinim sertifikatima koji pružaju više informacija. Na početku, Torres će koristiti Korandov 1,5-litarski četvorocilindrični turbo benzinac sa maksimalnom snagom od 170 konjskih snaga (125 kW) i 280 Nm najvišeg obrtnog momenta. Šestostepeni automatski menjač šalje snagu na prednje točkove ili, opciono, na obe osovine.

Torres je nešto veći od Koranda i nudi 703 litara prtljažnog prostora, koji se može proširiti na 839 litara ako se ukloni daska za prtljag. Do 1.662 litara je dostupno ako preklopite drugi red sedišta. Na svom domaćem tržištu, čak i osnovni Torres dolazi lepo opremljen veštačkom kožom, grejanim prednjim sedištima, LED farovima, grejanim volanom, automatskom kontrolom klime i drugim.

AutoRepublika

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

jos kad kazu da mu cijena ide od 20700eura pa navise…
Jeep ima da se sokira kad vidi masku, SS je poznat po tome sto pravi gabore, ali se poboljsao u zadnje vrijeme iako ga Mahindra prodaje pa se ceka novi kupac SS-a.
https://youtu.be/ikvc2ZRU974

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
BB

Konačno su otpustili Jelenu Karleušu sa mjesta glavnog dizajnera Ssangyong… 🤣😂🤣😂
Ovo izgleda mnogo ozbiljnije nego ranije… 😉