1. Home
  2. Vesti
  3. Top 10 najprodavanijih automobila u Italiji
Top 10 najprodavanijih automobila u Italiji
3

Top 10 najprodavanijih automobila u Italiji

595
3
Podelite sa prijateljima:

Italijani sve ređe kupuju nove automobile… 

I iz Italije, kao i ostatka Evrope, stižu podaci koji ukazuju na dalji pad prodaje automobila. U maju je u toj zemlji dostavljeno 121.299 vozila, što je pad od 15% naspram prethodne godine. Ukoliko se sprovede poređenje sa periodom pre pandemije korona virusa, pad prodaje novih automobila iznosi ogromnih 39%!

S druge strane Jadrana je ukupno u dosadašnjem delu godine prodato 556.974 četvorotočkaša. To predstavlja manjak od 24% naspram prošle i čak 38% u odnosu na 2019. godinu!

Što se tiče najpopularnijih modela u Italiji, lider ostaje isti. Nedodirljiva Fiatova Panda je tokom maja indeksirala 12.057 registracija, što je čak četiri puta više od najbližeg pratioca. Na drugom mestu je bila Lancia Ypsilon sa 4.257 isporuka, dok je treće mesto pripalo Fiatu 500 uz 3.921 dostavljen primerak.

Top 20 najprodavanijih modela u Italiji tokom maja 2022. godine:

AutoRepublika 

(595)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Golf u TOP 20 ???
Bravo za njega. Ima nade 🙂

Sebastian L.

Nijedan Audi, nijedan BMW nijedan Mercedes u top 20 …. Italija propo. Najveci auto na listi P-3008 sa 4.44 metra …

Risto

Uske ulice, plitki džepovi. 🤗