1. Home
  2. Vesti
  3. Uskoro Tesla Model 3 sa baterijom od 100 kWh i Ludicrous režimom?!
Uskoro Tesla Model 3 sa baterijom od 100 kWh i Ludicrous režimom?!
0

Uskoro Tesla Model 3 sa baterijom od 100 kWh i Ludicrous režimom?!

247
0
Podelite sa prijateljima:

Kada je Ilon Mask predstavio Model 3 2016.  godine, spomenuo je da su i gri dve veličine baterija i opcija u vidu dualnog pogona. Ukoliko premotamo zbivanja do 2020., uskoro treba da očekujemo da baterija „poraste“ na 100 kWh.

Korisnik Twittera, @greentheonly, koji je takođe vlasnik Tesle i ujedno dobar programer, spomenuo je da je reč o „za sada nepotvrđenim spekulacijama“ baziranim na nekoliko linija koda kompjutera Modela 3. Izvor je tekstualni fajl s vrednostima konfiguracije. Delovi koji su najbitniji za ovu priču se mogu videti na priloženoj fotografiji, koja potvrđuje da je reč o bateriji od 100 kWh.

Vrednosti vezane za konfiguraciju performansi su takođ porasle, uključujući Base Plus AWD, koji je drugi naziv za Standard Range Plus Dual Motor u Teslinom marketinškom rečniku. Senzori pritiska u gumama Modela 3 će preći u BLE tip kreiran unutar kuće, najranije sledeće godine, što je moguće da je rezultat priložene FCC aplikacije početkom decembra.

Još jedan snimak koda, na kome se vidi „STILLETTO_20_DARK_STAGGERED“, mogao bi da se materijalizuje u vidu opcija točkova, a poboljšana aerodinamika je takođe u igri, kao i drugačiji tip krovnog stakla. Pitanje je, zašto bi Model 3 dobio bateriju od 100 kWh, kada se priprema dolazak Modela Y tokom 2020., s baterijom koja neće biti kapaciteta preko 75 kWh. Ukoliko čitamo između redova, prebacivanje na veću bateriju bi moglo da bude predviđeno za neki kasniji datum.

Sa drugog aspekta, Model 3 Extra Long Range sa baterijom od 100 kWh, mogao bi da bude komercijalno izuzetno uspešan ukoliko Tesla primeni pametnu cenovnu strategiju. Autonomija od 650 i više kilometara zvuči veoma primamljivo za većinu ljudi, zabrinutih oko mogućnosti baterije da ih doveze od tačke A do tačke B. Takođe treba istaći da Tesla planira veliku najavu u prvom kvartalu 2020.

„Dan investitora u baterije i pogonske sklopove“ je prvobitno planiran za Godišnji miting akcionara 2019., ali uprkos ovoj uslovno rečeno prepreci, drugačija hemija za baterije je manje-više potvrđena kao deo velike najave. Međutim, to nije sve, jer kod otkriva još nešto!

Ilon Mask je obećao „Ludicrous“ režim još odavno, tako da M3 Ludicrous možemo očekivati veoma brzo. Međutim, ostaje da se vidi, da li će biti rezervisan samo za Performance model ili bateriju od 100 kWh.

AutoRepublika

(247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments