1. Home
  2. Vesti
  3. Nova era Buicka počinje 1. juna
Nova era Buicka počinje 1. juna
0

Nova era Buicka počinje 1. juna

256
0
Podelite sa prijateljima:

Prvog dana prvog letnjeg meseca u godini u kojoj uživamo već skoro punih pet meseci, desiće se veliki dan za brend koji posluje pod kontrolom matičnog džina iz Severne Amerike. Naime, za 1. jun je General Motors zakazao događaj pod imenom Buick Brand Day. Zanimljivo, neće biti upriličen u Sjedinjenim Američkim Državama, već u Narodnoj Republici Kini.

Ako nekom ovo zazvuči čudno, ne bi trebalo, jer je marka Buick na kineskom tržištu tokom prošle godine otpremila 829 hiljada vozila, spram svega 180 hiljada na matičnom (američkom).

Istini za volju, ove cifre više nisu rekordne, pa možemo da kažemo da je relativno nedavno obim prodaje prevazilazio i cifru od 1,2 miliona komada vozila godišnje. Kako bilo, prava je stvar da se nova era Buicka pokrene u Kini, a kao simbol upliva u novo doba će biti promovisan modernizovan logotip brenda. Njegov izgled je već naznačen u patentnim dokumentima, doduše u crno-beloj tehnici, a predstavlja tri brendirana štita koja su u upotrebi još od 1960. godine. Oni su sada poravnati u jednu liniju i simbol je lišen bilo kakvog okvira.

Takođe je najavljena i premijera dva automobila čiji dizajn je opredeljen u korporativnom stilu koji je nedavno proklamovan. Glavne odlike bi trebalo da budu uske prednje svetlosne grupacije i široke čeljusti rešetke hladnjaka instalirane pod negativnim uglom. Prvi debitant će biti minivan nazvan Buick GL8 Century, i njega vidite na naslovnom tizeru. Odmah da kažemo da će to biti najveći i najviše luksuzan model u celom asortimanu Buicka.

Dolazeći MPV će predstavljati četvrto pokolenje modela GL8. Međuosovinski razmak kod iščekivanog novajlije će biti uvećan spram prethodnika iz treće iteracije, sa 3.088 na 3.130 milimetara, dok će vozilo porasti i u širinu (bilo je 1.878, a biće 1.980 mm).

Ostale pojedinosti još uvek nisu dostupne ušima širokih narodnih masa, ali ipak, sudeći prema tizeru, GL8 Century će ponuditi pravi zaseban odeljak u kabini s ugrađenim TV aparatom, i samo dva luksuzna sedišta za veoma važne osobe koje su viđene u zadnjem delu vozila.

Druga najava se tiče krosovera u razvoju. U pitanju je baterijski četvorotočkaš koji će poneti naziv Buick Electra-X, ali će on biti prezentovan u formi konceptnog vozila. Biće utemeljen na platformi Ultium i polagaće pravo na korišćenje sistema koji se zove Super Cruise, a iza kog se skriva takozvani autopilot.

Uzgred budi rečeno, koncept Buick Electra je već predstavljen 2020. godine, ali taj razvojni projekat nije dobio zeleno svetlo. O novoproklamovanoj strategiji američke marke ćemo saznati na dan koji pominjemo od uvoda, to jest prvog juna.

AutoRepublika

(256)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments