1. Home
  2. Vesti
  3. Ford i Chevrolet uputili po 50 vozila kao pomoć Ukrajincima
Ford i Chevrolet uputili po 50 vozila kao pomoć Ukrajincima
3

Ford i Chevrolet uputili po 50 vozila kao pomoć Ukrajincima

178
3
Podelite sa prijateljima:

Američke kompanije sve snažnije podržavaju ukrajinsku stranu u sukobu na istoku Evrope. 

Ford i Chevrolet su već pomagali Ukrajince, pre svega kroz novčane donacije, a sada počinju i sa slanjem robe. Džim Farli, prvi čovek „plavog ovala“ potvrdio je da je isporučen kontigent od 50 primeraka modela Ranger. Sva vozila stigla su u Ukrajinu preko kompanije Maersk direktno iz fabrike u Južnoafričkoj republici.

Ford nije saopštio da li će se ova vozila koristiti u civilne, odnosno humanitarne svrhe ili za potrebe armije. Sličnu donaciju izvršio je i Chevrolet koji je poslao Ukrajincima takođe 50 jedinica svog modela Tahoe. Za razliku od Forda koji je potražio pomoć Maerska pri prebacivanju vozila, Chevrolet je svoju flotu uvezao u Ukrajinu preko Poljske.

„Zahvalni smo poljskoj vojsci koja nam je uz pomoć svoje logistike omogućila da dostavimo automobile u Ukrajinu, bez njih bi to bilo teško ostvarivo“, navode zvaničnici Chevroleta.

Ovo je poslednja u nizu donacija koje su stigle iz automobilske industrije u Ukrajinu. Većina proizvođača je do sada pribegavala novčanoj pomoći, i mnogi od njih, poput Volkswagena, Porschea, Stellantisa, uputili su donacije od po milion evra u ratom razorenu Ukrajinu.

AutoRepublika 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Takvu vrstu marketinga je praktikovala i Toyota u Siriji…

Rikošet

Kao i u svakom ratu od donacije će od pojedinaca napraviti milionere…

Renault Terminator

Остају нацисти без војне технике,сад прелазе на џихад козојебац технику.Готови су 🇷🇺❤️💪Z
comment image