1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari ne odustaje od V12 agregata
Ferrari ne odustaje od V12 agregata
0

Ferrari ne odustaje od V12 agregata

271
0
Podelite sa prijateljima:

Iako se do skoro činilo da će V12 uskoro biti penzionisan u automobilskoj industriji, poslednje najave ukazuju na suprotan razvoj događaja. 

Već je poznato da je Lamborghini rešio da zadrži V12 motor, a isto važi i za Rolls-Royce i Pagani. Još jedan brend im se pridružio u ovom „projektu“ očuvanja legende – i to ni manje ni više nego Ferrari! To je potvrdio Benedeto Vinja, prvi čovek marke iz Maranela.

On je najavio da će budući nesvakidašnji proizvod Scuderije koristiti upravo V12 agregat. Iako Vinja to nije eksplicitno potvrdio, veruje se da se radi o nadolazećem SUV-u italijanskog proizvođača pod nazivom Purosangue. „Isprobali smo nekoliko opcija, ali je jasno da je V12 jedini pravi izbor po pitanju performansi i vozne dinamike za naš novi automobil“, rekao je šef Ferrarija.

No, iako je V12 dobio budućnost u Ferrariju, to ne znači da je ova marka okrenula leđa elektrifikaciji. Šta više, upravo je Vinja došao na čelo slavnog brenda sa ciljem da se elektrifikacija ubrza i da se dođe do plasiranja potpuno električnih četvorotočkaša.

Što se tiče Purosanguea, od njega u Ferrariju očekuju „veliki komercijalni uspeh“. Do sada je o njemu bilo samo tračeva, bez potvrđenih infomracija od strane čelnika iz Maranela. Veruje se da će debi biti upriličen vrlo brzo, a da će prodaja startovati u prvom kvartalu naredne godine. Kao glavni, a neki kažu i jedini rival vidi se Lamborghini Urus.

AutoRepublika 

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments