1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler pristao da isplati odštetu za dizel prevaru koju nije počinio u Kanadi
Daimler pristao da isplati odštetu za dizel prevaru koju nije počinio u Kanadi
0

Daimler pristao da isplati odštetu za dizel prevaru koju nije počinio u Kanadi

600
0
Podelite sa prijateljima:

Iz Daimlera je u petak objavljeno da je kompanija saglasna da namiri potraživanja po osnovu odštetnih zahteva u Kanadi zbog toga što je određeni broj vozila marke Mercedes-Benz „najverovatnije“ bio subjekt prevare sa manipulativnim uređajima koji su osmišljeni da zavaraju emisiona testove. Dakle, nemačka kompanija pristaje da plati odštetu kako bi se obustavilo suđenje povodom optužbi za koje tvrdi da je nevina.

U izjavi za javnost je navedeno od strane Daimlera da će ih ovaj izliv naknadnog poštenja koštati 250,2 miliona kanadskih dolara, što prevedeno u evre iznosi 173,7 miliona.

„Daimler potpisivanje ove nagodbe preduzima novi korak ka rešenju raznovrsnih procesa koji su se izrodili iz optužbe da smo manipulisali emisionim rezultatima dizel vozila, na koji način se izbegavaju pravni i finansijski rizici s tim u vezi,“ naveli su iz švapske kompanije.

„Daimler porične materijalne činjenične navode i na njima utemeljene pravne izjave koje su izneli tužioci i njihovi pravni timovi,“ dodato je u istom dokumentu.

U izjavi se navodi da je nagodba, poravnanje potpisano od strane Daimlera, sada neophodno da bude odobreno od Višeg suda u Ontariju. Pride, nigde u tekstu sporazuma ne postoji rečenica u kojoj bi se tvrdilo da Mercedesova vozila sadrže prevarne uređaje.

AutoRepublika

(600)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments