1. Home
  2. Vesti
  3. Marka Voyah rođena na zgarištu zajedničkog poduhvata Dongfeng-Renault
Marka Voyah rođena na zgarištu zajedničkog poduhvata Dongfeng-Renault
2

Marka Voyah rođena na zgarištu zajedničkog poduhvata Dongfeng-Renault

301
2
Podelite sa prijateljima:

U ranijem delu godine, tokom proleća za nama, Renault je doneo odluku da otuđi udeo koji je posedovao u zajedničkom poduhvatu s kineskom kompanijom Dongfeng. Međutim, fabrički kompleks sagrađen u, odnedavno po koroni poznatom gradu Vuhanu, neće ispariti s lica Zemlje. Postrojenja će biti upodobljena proizvodnji električnih vozila koja će se na tržištu naći pod brendom Voyah. Proizvodi novoproklamovane marke u Kini, će silaziti s proizvodnih traka ove fabrike u kontigentu koji je sa nekadašnjih 110 hiljada primeraka konvencionalnih automobila, povećan na celih 150 hiljada elektromobila, na godišnjim osnovama.

Voyah je razvijen u okviru zasebne divizije koncerna Dongfeng koji je u potpunosti kontroliše. Nezavisno od toga, objavljeno je da će marka posedovati svoj centar za inženjering kao i poseban razvojni tim. Povrh toga, najave govore o tome da će Voyah posedovati i sopstveni poslovni model koji se oslanja umnogome na moderne komunikacione tehnologije, kao i na koncept deljenih vozila.

Rukovodstvo marke ponosno naglašava da je amblem brenda već pripremljen, dok je i jedinstvena prodajna šema još uvek u završnim fazama razrade.

U svhu lansiranja Voyaha, konstruisana je i zasebna modularna platforma komercijalnog naziva „električna, pametna i bezbedna arhitektura“ (Electric Smart Secure Architecture – ESSA ) koja ipak poseduje tradicionalni dizajn. To znači da se na svakoj osovini nalazi po jedan električni motor, dok je ispod poda putničke kabine smešteno baterijsko pakovanje.

Zanimljivo je da će vozila marke Voyah ponuditi i elektronske sisteme asistencije vozaču koji će omogućiti da se koktel pomagala nazove trećim nivoom autonomne vožnje. Važno je naglasiti i da je arhitektura vozila dovoljno „pametna“ da dozvoljava da se na nju nasade električna, ali i vozila koja koriste tehnologiju dopunjivih hibrida.

Za sada je predstavljen samo koncept, rekli bismo spektakularnog dizajna, Voyah i-Land. Zanimljivo je da je isti naziv nosi ekskluzvno moskovsko naselje, ali je u pitanju puka slučajnost. U stvari, naziv prototipa predstavlja akronim od Intelligent Luxury Autonomous Nature Delicate. Verujemo da prevod nije nužan.

Koncept pripada kategoriji velikih sedana s vratima koja se otvaraju u stilu „galebovih krila“, i nudi tri mesta za smeštaj putnika, u duhu stila koji „furaju“ luksuzne jahte. Umesto sedišta za suvozača, putnik sa zadnje zasebne fotolje je dobio kraljevski komfor, odnosno odmorište za njegove noge je instalirano. Nikakve dalje informacije o mehaničkim rešenjima nisu dostupne.

Čelnici marke Voyah sada planiraju lansiranje svih devet modela „u cugu“. U pitanju su ovozemaljski modeli, krosoveri i vozila iz MPV segmenta. Debi prvog serijskog modela je najavljen za 2021. godinu. Držimo za reč upravu kompanije Dongfeng, jer koncept zaista obećava.

AutoRepublika

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kakav dizajn! Bravo!!!

BB

Eto, dočekasmo i to da kinezi imaju ekstra dobar dizajn dok dobar dio evropljana luta i traži sebe, ili samo luta a da i ne traži se 😉