1. Home
  2. Vesti
  3. Amerikanac slupao Ford GT vredan 704 hiljada dolara zbog „ručnog menjača“
Amerikanac slupao Ford GT vredan 704 hiljada dolara zbog „ručnog menjača“
75

Amerikanac slupao Ford GT vredan 704 hiljada dolara zbog „ručnog menjača“

1.72K
75
Podelite sa prijateljima:

Postoji šala da je najbolja zaštita protiv krađe automobila u Sjedinjenim Američkim Državama ona da ga jednostavno kupite sa manuelnim menjačem. I to s opravdanim razlogom pošto „preko bare“ malo ko ume da koristi takvu tehnologiju i protekle godine je od ukupnog broja prodatih četvorotočkaša, njih više od 97% bilo sa automatskim menjačem.

Jedna zanimljiva priča nam stiže iz savezne države Floride gde je jedan Amerikanac uspeo da slupa fantastični Ford GT Heritage Edition iz 2006. godine, i to sve navodno zbog one treće papučice koju nije umeo da koristi.


Pre svega nekoliko meseci, ovaj superautomobil je promenio vlasnika za sumu od 704 hiljade dolara. Sam GT je svakako redak automobil, ali je Heritage Edition još ređi pošto je reč o seriji od 343 primerka sa klasičnim bojama.

Ovaj konkretni primerak je ofarban u takozvanu „Gulf Oil“ kombinaciju plave i crvene boje koja je proslavila Ford na trkama izdržljivosti tokom šezdesetih godina prošlog veka. Do sada je prešao svega 3.435 kilometara, a pokreće ga 5,4-litarski motor sa osam cilindara koji uz pomoć kompresora razvija 550 „konja“. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača, a fabričke informacije kažu da mu je potrebno samo 3,4 sekundi da ubrza od nule do 100 km/h i dostigne maksimalnu brzinu od 354 km/h. Kupio ga je čovek po imenu Robert Garini.

Nažalost, priča nema srećan kraj pošto je Garini slupao svoj skupoceni Ford, a mnogobrojni mediji su preneli vest da je to uradio jer navodno „nikada ranije nije vozio automobil sa manuelnim menjačem“. Navodni izvor takve informacije je bio pisac policijskog izveštaja gde stoji da je Robert navodno lično izjavio, a vest se proširila sa objašnjenjem „vlasnik je ušao u krivinu pri brzini od 55 km/h i dok je pokušao da pređe iz prve u drugu brzinu, izgubio kontrolu i udario u drvo“. Možemo da vidimo poveću štetu po pitanju branika i haube i da su se otvorili vazdušni jastuci.

Međutim, dilemu je rešio sam Robert u razgovoru sa kolegama sa sajta Road & Track. Kaže da ima 50 godina i da mu ovo nije prvi put da se sreće sa manuelnim menjačem, ali priznaje da je vozačka dozvola trenutno suspendovana.

Zatim ulazi u detalje i kaže da GT nije bio registrovan, pa ni osiguran u vreme sudara pošto mu je tek stigao s aukcije, a želeo je da ga provoza kroz naselje i vidi za šta je platio 704 hiljade „zelembaća“. Robert zatim kaže da je do incidenta došlo nakon što je u krivinu ušao previše brzo, a kombinacija blatnjavog puta i originalnih šesnaest godina starih pneumatika su rezultirali time da izgubi kontrolu nad vozilom.


Ne sumnjamo da će ga neko popraviti i da će GT nastaviti da živi u službi, pošto je reč o veoma poželjnom kolekcionarskom primerku. Ali, šteta što je trenutno završio na ovakav način…

Oh da, i ako nekoga zanima – palma je prošla bez ikakvih oštećenja.

AutoRepublika

(1719)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

75 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Nije bilo upozorenja u automobilu da ne voziš ako ne znaš da vozis manuelac 🤣

Renault Terminator

Klasični američki idiot…

BB

… koji je na neku foru dovoljno moćan da pribavi sebi ovakvo vozilo… Nešto sa ovim svijetom nije u redu…

Renault Terminator

Да је са свијетом све у реду ми данас у 21 вијеку не би гледали денацификацију фашизма…

Laki

Za mene je bio šok kad su maske pale!Mislio sam da smo nešto naučili iz prošlosti ali vidim da sam bio u zabludi gledajući ovo ludilo kroz Evropu. Biciklisti blokirali grad u DE sa porukom ostavite auta da Rusiji pokažemo kako nam ne treba nafta.

BB

Tenkovi na pedale… 😂🤣😂

Renault Terminator

Маске су пале још 1991 када је Запад стао на страну хрватских и муслиманских нациста и разбио Југославију.Нама Србима са лијеве обале Дрине већ тада је било јасно да нацизам и фашизам васкрсавају на просторима гдје раније оставио страшно крваве трагове,трагове натопљене нашом Српском крвљу.
Ово чему сада сви присуствујемо је управо увертира за 3 светски рат,питање само тренутка када ће почети и званично,да са екомомског фронта пређе и на војни фронт.
Идеална шанса за нас да вратимо оне територије које су нам окупиране од покрајине косово до Републике Српске Крајине.

Laki

Da proba „Dajca“ duplo kvačilo i medjugas.

Renault Terminator

Е за то мора имати Class 1 лиценцу😁

Yankee

Steta sto nije inteligentan inace bi vozio 15-ak godina staru Civic ili Golfa … Ovako se samo mora zadovoljiti sa jadnim Fordom GT …

Renault Terminator

Он је своју интелигенцију показао,џабе му све паре на овом бијелом дуњалуку мој Зоки.

Yankee

Bas mu dzaba … 😉 Bolje bi mu bilo da je doktor nauka koji sa Stojadinom svako jutro ide na posao?

Renault Terminator

Дефинитивно је боље.
Доктор наука неби знао овако разбити свог Стојадина,за разлику од овог класичног Америчког идиота.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Renault Terminator
Yankee

Zato sto ovaj idiot moze da kupi jos 10 ovakvih GT … a doktor nauka jos vozi Stojadina koji se ne pravi vec duze vreme.

Renault Terminator

Али доктор наука ће без проблема погодити сваку брзину у своме Стојадину а тај класични амерички идиот ни послије 10 разбијених Фордова опет неће знати да убаци у брзину..јер је идиот.

Yankee

Koga briga? Idiot ce moci da kupi novog GT svaki put kad slupa prethodnog, a doktor nauka ce voziti starog Stojadina dok ne umre.

Iznogud Časni

Nisam čitao komentare, ali zar misliš da je bolje biti idiot nego Doktor nauka? Jebeš auta, ali idiot je idiot, dočim apriori ovdje uzimamo da doktor nauka nije idiot, mada je i to nekad upitno, ovisno od osobe do osobe.🤪

Yankee

Zavisno od definicija sta je „idiot“, a sta je „doktor nauka“? Da li je Walter White iz Breaking Bad, koji je bio jako obrazovan i pametan, a radio kao profesor hemije u srednjoj skoli za svega $42.000 godisnje – idiot ili doktor nauka? A takvih je dosta.

BB

Znači Nikola Tesla je na dnu te prehrambene ljestvice zato što je umro siromašan a svi ovi idioti što su ga pokrali treba da zasluže svu slavu jer su imali ili imaju novac, uključujući i ovog što mu prezime koristi kao brand name? Kad smonveć kod toga, koliko ti zarađuješ godišnje da vidimo kako stojiš na toj skali društveno prihvatljivih osoba? Ja recimo ne mogu da dobacim do tog tvog bijelog Valtera, dakle ameba čak…

Yankee

Nisam rekao da su drugi zasluzili vecu slavu vec da su ziveli bolji zivot. Thomas Edition je pripisivao sebi radove drugih i celog zivota imao investitore, bio imucan i umro u miru okruzen porodicom. Dok je Tesla kao sto znamo umro sam i sa ogromnim dugovima potpuno zaboravljen u hotelu.

Iznogud Časni

A jebi ga sad, doktor nauka se zna kako se postaje, a idiot se radja.
Taj Walter je samo siromašan, a kako ga ne znam, ne mogu dalje ništa reći.
Možeš biti i doktor nauka, ako ti je služba sredila diplome i doktorat,a idiot i to idiot prve klase, ratni zločinac i tako to. Panta rei

Renault Terminator

Па тебе је брига,јер браниш идота.
А умреће и идиот..и ни један тај ГТ неће понијети са собом на онај свјет..и остаће упамћен као идиот који не зна да убаци мјењач у брзину..а доктора наука нико неће памтити по његовом Стојадину,већ по ономе колико је живота успио да спаси.

Yankee

Vlasnik GT-a ce ostati upamcen po tome sto je zaradio i kupio GT-a. I sto ce verovatno to opet da uradi. A doktor nauka kad umre nece niko ni primetiti.
Idiot je onaj koji je pametan i obrazovan, a radi za neku sicu i jedva sastavlja kraj sa krajem jer i pored svoje pameti opet je nesposoban da stvori nesto u zivotu. A ne onaj koji pravi milione i u stanju je da kupi Ford GT od $700.000.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Yankee
Renault Terminator

Можда је за тебе доктор наука идиот,за мене није.Разлога може бити милион зашто он ради за сићу..и у доста случајева такви људи су далеко срећнији у животу него овај амерички идиот који прави милионе и купује ГТ од 700.000€ и не зна да убаци мјењач у брзину.

Yankee

Samo zato sto si video u Titaniku da i bogati placu i bivaju nesrecni – ne znaci da je tako i u stvarnom zivotu.

Renault Terminator

🤣
Не треба да гледам америчка говна од филмова да би то видео…имам у фамилији примјер из прве руке,нажалост.

Yankee

Znaci opet se vracamo na onu cuvenu pricu „pare ne kupuju srecu … kad imas pare“ … 😉

Renault Terminator

То је дефинитивно тачно.

Знаш шта купује мир и срећу? Љубав брате.Колико имамо љубави у себи,толико смо мирни и срећни.А то се новцем купити не може.

Yankee

To bi imalo smisla kad bi mi rekao neko ko nije veliki Srbin iz Austrije sa BMW-om hehe.

Renault Terminator

Хоћеш сад рећи да ја могу себи приуштити да разбијем 10 Бембара?И да сам паметнији од доктора наука зато што возим БМВ а он Стојадин? То је тотално погрешно „мјеренје“ вриједности човијека. Друго,ја сам теби тако нешто говорио и из Србије…па си опет мислио исто.Тако да за тебе то нема и изгледа неће имати никада смисла јер гледаш вриједност човијека кроз оно што вози,гледаш материјално. Имам доброг другара у Београду,доктор наука физике је,моје годиште је.Ради у Винчи. Пре него што је почео радити у Винчи предавао је физику у средњој и једној основној школи. Мислим радио је само 1 дан… Pročitaj više »

Yankee

Druze, vec sigurno 10-15 godina slusam od tebe te price o sreci pre novca, o ljubavi prema domovini i slican BS da izvines – i to mi prica neko ko je prvo zbrisao za Kanadu, pa za Austriju. Nemoj molim te da budes hipokrata jer ono sta pricas, a onda ono sta radis su nebo i zemlja.

Renault Terminator

Можда сконташ ускоро,на много тежи начин него што сам ти објашњавао тих задњих 15 година.
Друго, шта ја то причам а шта друго радим?

Yankee

Mislis osim toga sto si patriota iz inostranstva? 😉

Renault Terminator

Па зар теби морам доказивати свој патриотизам!?
Ако је дотлена дошло е онда га јебај Зоки…

Yankee

Druze, nemoj molim te da mi pricas o nekom navodnom patriotizmu iz svog doma na zapadu … 😉

Renault Terminator

Ма немој ми рећи молим те…
Гдје си био да ми то кажеш тамо од Јуна 1991 па до задњег дана рата?Немој Зоки мени о патриотизму живота ти.
И у миру (тренутном) овде на западу свако од нас својим дијелима (конкретним) показује ко је заиста патриота.
А има нас разних,па се пронађи…

Yankee

Ja zivim tamo gde je meni najlepse, ja i ne tvrdim da sam patriota. Danas je to Amerika, sutra moze biti neka sasvim druga drzava. Mene bas nista ne veze za Ameriku da se ne mogu sutra pokupiti i otici negde drugo. Meni je ime drzave svejedno. Takodje mi je svejedna politicka idealogija te drzave. Ja ne zivim trenutno u Americi jer eto kao volim americku politiku i idealogiju, zivim jer imaju uslove za zivot koji mi se dopadaju.

Renault Terminator

Па када ниси патриота,зашто ти онда смета што сам ја?
Патриота можеш бито и у Америци,ако си вољан.Само патриотизам нису само ријечи.Патриотизам кошта,у миру има једну цијену а у рату има сасвим другу.

Yankee

Nisam ja rekao da meni smeta sto si ti navodni patriota. Kazem da mi je pomalo smesno sto pljujes zapad iako na tom zapadu zivis poprilicno dobro. Za jednog rusofila, pomalo mi je smesno sto si vozio kamione po Kanadi i sada Austriji, a ne u Rusiji … 😉 To je sve.

Renault Terminator

Добро си написао.Мало одем,мало дођем на тај запад и још имам муда да их директно пљујем,односно само им кажем истину.Што и ти то не пробаш у АмЕрике,што би рекли Личани?
А за Русију…никада не реци никад.
И не возим више камион.

Yankee

Jel? Dobro je da si se resio volana, zajeban je to posao. Dobro placen, ali telo plati jos vise, video sam sta je volan uradio mom caletu.
Ja ne volim da putujem tamo gde ne mogu kolima da dodjem, ne podnosim letenje nikako.

Renault Terminator

Нисам се ријешио волана…ал јесам камиона😁.Не могу се ја ријешити волана када сам ишао у школу за то.Није мени на камиону био проблем,сваки дан био кући,викенд кући..али увијек има боље.
comment image

TheStig

Vladnik GT-a ce ostati upamcen kao idiot. Bukvalno kad zaguglaš ovaj incident naslovi su „IDIOT Crashes rare Ford GT“. Uostalom najslavniji ljudi istorije nisu Americki niti svjetski skorojevici vec naucnici, umjetnici, pronalazaci koji se uglavnom za zivota zivjeli obicnim ili cak siromasnim zivotima u pogledu materijalnog. Posljednji koji su pokusali odnijeti bogatstvo sa sobom u grob su bili faraoni. Znamo svi sta se sa njima desilo 😂Druze drustvo vam propada. Sledeca na redu rasparčavanja je Amerika. Istorija civilizacija je pocela na Istoku. Nikako se nema gdje premjestiti. Moze samo tamo ostati. Za 50 god Amerikanci ce biti svjetska bijeda. Rusi… Pročitaj više »

Yankee

Joooooj evo opet price „za X broj godina Rusija ce uraditi ovo ili ono Americi“. Ta prica je starija nego Sleepy Joe … i jos se bas nista nije desilo osim sto je Amerika naravno preuzela mnogobrojne Sovjetske kolonije i nalazi se pred Ruskim vratima.

TheStig

Pred Ruskim vratima?Hahaha. Ti ocigledno visiš na CNN-u vazdan slusajuci njihove bljuvotine. Ameri su obični štakori. Uz svo oruzje i pljacku ne smiju da zapucaju Sj. Koreji i Iranu a kamoli Rusiji. Koriste druge narode kao topovsko meso. Rusija moj bato ce da zavrsi u Poljskoj i Rumuniji. Na Moskvu se ne ide. Amerikanci su vec jednom istjerani sa tla Rusije kad su popušili preko Hitlera kog su finansirali. Imam samo dvije asocijacije vezane za Ameriku a to su debeo i glup. Tolika bijeda od nacije da moraju da izmisljaju laznu propagandu i lazi kako bi iskrivljivali stvarnost uostalom kao… Pročitaj više »

Yankee

Da li su Estonija i Letonija clanice NATO-a? Da li granice sa Rusijom? Da – NATO je pred ruskim vratima.
Sto bi Amerika napadala u Ruse? Haha pa Amerika je srusila veliki Sovjetski Savez bez ijednog ispaljenog metka i to sedeci za stolom u Washingtonu. Tvoji istomisljenici nagovestavaju kraj Americi jos od kraja 2. svetskog rata i to bas od strane Rusije, kad ono u realnosti Rusija nikada manja nije bila i cak ni za vreme nacista nije imala toliko drzava u Evropi koji su protiv nje.

TheStig

Tako je i Hitler govorio da je Rusija slaba pa je Crvena Armija toliko brzo napredovala da su zavrsili u Beogradu i uzeli pola Njemacke sto je Amerikančinama jako tesko palo. Suva istina je da je Amerika okrenula citav islam protiv sebe, Kinu, Rusiju, Latinsku Ameriku kao i mnoge zemlje u Africi. Ti nisi svjestan da je 85 odsto svijeta uz Rusiju. Rusija kad bi sama izvrsila mobilizaciju pomela bi u direktnom okrsaju Evropu. Uostalom Rusi u Ukrajini nastupaju sa ne vise od 7 odsto vojnih kapaciteta. Citava Evropa i Amerika im salje oruzje a sama CIA i britanske sluzbe… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
Yankee

Da, Crvena Armija je toliko brzo sama napredovala da su usli u Berlin na Studebakerovim kamionima drzeci Browning puske u rukama. 😉 Kojih 85% je uz Ruse? Imaju jednog jedinog saveznika u Evropi i to im je Belorusija. Gotovo svaka nekadasnja sovjetska kolonija je danas NATO clanica. Kao i za vreme hladnog rata – Amerika ce izaci kao pobednik bez ijednog ispaljenog metka sa svoje strane. A Rusi ce kao i svakom drugom ratu izaci kao vojni pobednik i onda bi porazeni za stolom. Ti mislis da su Rusi pobedili naciste? Haha pa 20 godina posle 2. svetskog rata Nemacka… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Ne bih sve ovo da citam, samo i ovaj rat je dogovoren, svi igraju samo svoje ulogice. Prije dvije sedmice sam pisao da su Europljani odbili kraj rata i naredili im da dalje puskaraju.

BB

Bajdene, ti li si?

TheStig

Izvini sto ti moras reci ali i ti si poprimio americki sindrom izgleda. Mlatis nebuloze. 85 odsto svijeta sam rekao. Pa jel ti citas ista van CNN?Kina daje otvoreno podrsku Rusiji. Iran je cvrsto uz Ruse. Indija ne jebe Ameriku ni 2 odsto. Brazil i generalno Juzna Amerika nisu uvele nikakve sankcije niti namjeravaju. Saudijski princevi se nisu htjeli javiti ni na tel Bajdenu u vezi sankcija i nafte. Toliko je bitan. Da Rusija je pobjedila naciste. Rusija i samo Rusija. Da nije Rusa bilo ti bi sad bio u Jasenovcu. Dobro i sta je sa ovom slikom?2000 ljudi u… Pročitaj više »

Yankee

Dobro, ti si barem zadrzao poznati balkanski anti-americki sindrom „ukusnije mi je rusko govno nega americka cokolada“. Niko nije imao vise sankcija nego sto Rusija trenutno ima, a on prica kako je vecina sveta podrzava hehe.
Nego objasni mi sta su Rusi radili na Studebakerovic kamionima i sa Browning puskama u rukama kad su sve uradili sami?
Recu samo da u Americi nikada nije bio ovoliki red ispred McDonaldsa … Treba li da ulazim u detalje koliko Rusa zivi u Americi? Vole ljudi zapad sta ces …

TheStig

Opet si sa tvojom americkom demagogijom koju ne bi popusio ni pijan majmun babun. Ja imam sindrom nepusenja americke propagande. Bajden je prije 20 godina govorio kako je Srbiju trebalo sravniti sa zemljom. Takvog covjeka treba streljati momentalno. Amerikanci ukljucujuci i tebe su specijalisti za serviranje gluposti. A kome se gluposti mogu servirati. Pa glupanima samo. Ko su glupani?Evropljani. Sankcije Evrope ne doticu Rusiju ni najmanje. Posto nemas pojma o ekonomije ja kao magistar ekonomije cu da ti objasnim da su sankcije Evrope Rusiji pogodile vise samu Evropu nego Rusiju. U Rusiji su poskupljenja minimalna. Evropa se vec gusi i… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
Yankee

Vazi, vazi … Americi je dosao kraj i kad su Rusi usli u Berlin, i kad su Rusi bili na Kubi, i kad su izgubili u Vijetnamu, i kad im je OPEC prestao prodavati naftu, i kad se desio 9/11 … Jesam li zaboravio jos koji put kada je Americi dosao kraj? Sa druge strane, nema veze sto je Sovjetski Savez pukao, nema veze sto su izgubili sve kolonije, nema veze sto su te kolonije danas kolonije Amerike, nema veze sto je NATO na granici sa Rusijom – Rusija je ipak najveca vojna sila i sravnice svakoga na zemlji pocev… Pročitaj više »

TheStig

To je karakteristija Americkog drustva. Imate kuce od papira koje vrijede na papiru milion a realna vrijednost im je 100 maraka. Zabiju vas po cetvrtima daju vam smece od hrane koje pas ne bi pojeo. Zderete splačine kao što je Coca Cola i izgledate kao abortus. Od ljudskih prava imate pravo da placate skolarine i kredite za tu kucu od papira. Policija vas tretira kao stoku, pucnjave na svakom koraku. 20 posto drustva beskucnici. Rusija nema gladne. Ima siromasne ali gladne ne. U Americi ne mozes oprati automobil ispred kuce zbog glupih Americkih zakona. U Rusiji mozes da zivis kako… Pročitaj više »

Yankee

Da, da, Rusija je uvek bila poznata kao sinonim za slobodu. Jos od Staljinovih dana, kada kazes „sloboda“ ljudima prvo Rusija padne na pamet i zato toliko imigranata sirom sveta ide bas u Rusiju. 😉
Evo posle 23 godine u Americi i dalje ne zivim u nikakvoj cetvrti, ne jedem brzu hranu, ne pijem Coca-Colu, nemam kredit za skolarinu i kucu, policija nikada nije pucala na mene i preko leta svaki vikend perem sve svoje automobile ispred kuce … Hmm kako li je to moguce, rekao bi covek kao da imam izbor sta cu da (ne)radim, zar ne? 😉

TheStig

Ti meni pricas o Americi kao da ja ne znam sta se tamo desava. Imam ja rodbinu tamo i to blizu. Prave mutave amerikančine. Sisaju americku demokratiju. Jedino za sta znaju je novac. Takvo drustvo je osuđeno na propast jer se vas sistem zasniva na okupaciji drugih. Nemate vise koga okupirati. Evropa je trula i pokradena. Mozes da peres noge i auto ispred kuce u pojedinim americkim drzavama koje imaju manje stroge zakone tzv ove redneck drzave. Evropa nije nista dala bivsim sovjetskim republikama iz kojih se iselilo pola stanovnika. Zasto?Pa jer je Evropska unija laz, Americki trojanski konj stvoren… Pročitaj više »

Yankee

Druze, da si mi rekao da ce recimo Kina ekonomski ubiti Ameriku, pa i slozio bi se sa tobom, tj verovatno je vec i ubila. Ali price da ce Rusi nekoga vojno unistiti je smesno. Rusi i da nekoga vojno uniste, oni bi opet posle pronasli nacin kako da izgube sve to za stolom. To im se uvek desavalo. Pa eto tvoja rodbina je otisla u Ameriku. Predpostavicu da oni nisu ni Meksikanci ni Afrikanci, zar ne? Sta ti je to rodbina pricala negativno, bas me zanima. Jer te price da moras da jedes McDonalds i pijes coca-colu, da ne… Pročitaj više »

TheStig

Rusija trenutno ima najubojitija vojna sredstva koja cak ni Amerikanci nemaju. Pa ti si toliko indoktriniran Americkom propagandom da nisi ni svjestan da bi Rusi pregazili Amere u direktnom konfliktu. Da ih Ameri slucajno ne bi bombardovali?Hahahahahaha. Oborili bi im svaki Avion. Zato Amerika i napada samo prasinu. Moze Irak i Libiju. Americka pjesadija se moj ti bojala VRS i Vojske SRJ. Rodbina mi je pricala o nacinu zivota tamo za koji sam i sam znao da je takav.A oni sami su se pretvorili u najobicniji americki mediokritet a jos i ne zive u Americi direktno vec u Torrontu a… Pročitaj više »

Yankee

Nikada do direktnog konflikta izmedju Rusije i Amerike nece doci, jer to ne zele ni jedni ni drugi. Obe strane laju jedna na drugu za postupke i koriste druge drzave za svoje politicke ciljeve, ali ni jedna strana nece preduzeti vojnu akciju. Isto kao sto su Rusi lajali ’99. godine kada je NATO bombardovao Srbiju, a nista nisu preuzeli, tako i Amerikanci rade sada oko Ukrajine. Ne sumnjam ja da Rusija trenutno ima „najubojitija vojna sredstva“, ali je imao i Sovjetski Savez, pa se na kraju raspao za stolom bez ijednog ispaljenog metka. Ratovi sila se vise ne pobedjuju oruzjem… Pročitaj više »

TheStig

Sovjetski savez se raspao jer su se osule niti koje su ga drzale. Te niti su uvijek razlicite i zavise od socio ekonomskih i istorijsko drustvenih faktora. Npr Huni su bili nezamisliva vojna sila ali se raspala cim je Atila umro kao i Makedonci pod Aleksandrom Makedonskim. Neka carstva su se raspala jer sistemi nisu mogli unutrasnje da se odrze usljed vanjskih ekonomskih pritisaka kao sto je kod Sovjetskog saveza bilo. Koncept privatne svojine je nadvladao javnu svojinu. A sada vidimo da provatna svojina propada i da je potreban javni privatni model kako je u Kini tzv liberalni komunizam gdje… Pročitaj više »

Yankee

Takvim zivotom ne zivi niko ko ne zeli da zivi, ljudi imaju izbor. To sto su tvoji rodjaci izabrali da zive takvim zivotom ne znaci da „vecina Amerikanaca zivi“.

Renault Terminator

Имају и Аустрију за савезника.
Аустрија плаћа гас Русима у Рубљама и одбили су ретардиране захтјеве из Брисела да уведу ембарго Русима на гас.Дали треба споменути и Мађаре,Србију..

Balkanboj

Za takve se ne kaže Idiot već krembil. A tvoja bara je prepuna bogatih krembila.

BB

E, super da Palma nije oštećen, ima vazdušni jastuk oko sebe 🙂

moron

Vozilo maltene nije ni oštećeno. Ovo su samo ogrebotine.
A nije ovde ni najmanje kriv menjač, već „debil“ kome je palo na pamet da vozi automobil na potpuno plastificiranim gumama starim 16 godina …

BB

A vidiš, njemu greba i gumena karoserija 🙂 🙂

moron

Pa, ja ne bih ladu nivu ni po njivi poterao sa toliko starim gumama 🙂

TheStig

Nije oštećeno?Mora da se šališ. Ovo da je obično vozilo bilo bi otpisano kod osiguravajuće kuće. Kad je nešto rijetko čak iako je slupano tretira se kao blago. Ovdje ne samo da ima štete u desetinama hiljada dolara već po meni možda ima i štete na geometriji trapa.

moron

Farovi su neoštećeni …

TheStig

Dobar argument nema šta . 😅Gledaj gdje je hauba. Prednji dio je demoliran skroz. Farovi djeluju netaknuto jer je udario drvo sredinom prednjeg dijela vozila. I btw lijevi vozačev far je pukao. Pri brzini od 60 na sat je zagrlio ovo drvo. 60 na sat je vec brzina gdje se generiše značajna sila pogotovo u sudaru sa nečim što možeš slobodno reci da je beton.

BB

Malo stakloplastike i biće to kao novo…. Samo ga treba voziti kod majstora za čamce a ne autolimaru 😜

TheStig

Ma naš MM će da ga zakrpi. 😁Uzme malo lima sa Oktavija. Biće jači nego kad je izašao iz fabrike. Sledeći put kad udari drvo će plakati 🤣

BB

Nema lima, u tome je štos… Malo smole i staklenog mata i riješeno…

Iznogud Časni

Vozač je garant ovaj rodjo sa povecim stomakom i boroletama?! I on u njima ide voziti auto? Dobro je i prošao s obzirom na plastiku na točkovima.