1. Home
  2. Prezentacije
  3. Polestar 2 učinjen modernijim i ekološki podobnijim
Polestar 2 učinjen modernijim i ekološki podobnijim
0

Polestar 2 učinjen modernijim i ekološki podobnijim

186
0
Podelite sa prijateljima:

Polestar prati poteze kojim se svojevremeno kretala Tesla, što se nastavilo i do današnjih dana, i umesto tradicionalne restilizacije koja bi uključila more unapređenja, preferira da periodično unapređuje svoje modele. Tako je na svet došao i osavremenjen liftbek Polestar 2, a on se po spoljašnosti razlikuje od prethodnih verzija samo po ugradnji više privlačnih točkova s felnama prečnika 19 ili 20 inča.

Međutim, u realnosti je liftbek unapređen u mnogo više tačaka nego što bi se ticalo samo puke izmene stila naplataka.

Bazična verzija, ona s oznakom Standard Range sada ima novu trakcionu bateriju kapaciteta od 69 kWh umesto ranijih 64 kWh. Snaga jedinog elektromotora koji pogoni točkove prednje osovine je uvećana sa 224 na 231 „konja“, dok je i domet s jednom dopunom baterije sada impresivniji, jer je nekada bio 420 kilometara, da bi sada narastao na celih 440 km (po pravilima opisanim u WLTP-u). Dodatno, snaga DC punjača je uvećana sa 115 na 130 kW.

Ovako koncipiran Polestar 2 u Evropi kreće s cenom od 44 hiljada evra.

Modifikacija opisana kao Long Range stiže s baterijom „zapremine“ 78 kilovat sati, a u njoj je jedan od dva dostupna motora ostao isti. Ali, za sve verzije nove „dvojke“ su ponuđeni novi paketi opreme. Gama materijala izvedenih od prerađenih, recikliranih tvari je proširena, pa je istovremeno ponuđena i koža tipa nappa, kao materijal za oblaganje površina u kabini.

Naposletku, unapređena je i efikasnost toplotne pumbe koja predstavlja deo sistema uređaja za klimatizaciju.

Dodatno, Polestar je objavio da je uspeo da redukuje ugljenični otisak koji je generisao u proizvodnom ciklusu. Setićete se da su sva električna vozila s oznakom Polestar 2 proizvedena u Kini. Tamo je došlo do smene na mestu dobavljača aluminijuma za kućište trakcione baterije. Novi dobavljač je posvećen srazmerno intenzivnoj upotrebi obnovljivih izvora energije, što je dovelo i do smanjenja generisanih emisija CO 2 u količini od čak 750 kilograma po proizvedenom primerku vozila s indeksom Polestar 2.

Na isti način će proći i dobavljač za naplatke, usled čega će i po ovom osnovu biti dalje smanjen ugljenični otisak za dodatnih 600 kg ugljen-dioksida po proizvedenom primerku ovog baterijskog modela.

AutoRepublika

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments