1. Home
  2. Prezentacije
  3. 5 metara duga jahta po ceni nižoj od 17 hiljada evra: Dongfeng Forthing Yacht
5 metara duga jahta po ceni nižoj od 17 hiljada evra: Dongfeng Forthing Yacht
2

5 metara duga jahta po ceni nižoj od 17 hiljada evra: Dongfeng Forthing Yacht

5.44K
2
Podelite sa prijateljima:

Na prvi pogled deluje da pred sobom imamo automobil vrlo čudnog dizajna, ali to nikako ne znači da se ne radi o ekstremno funkcionalnom vozilu. Dongfeng Corporation je predstavio model Forthing Yacht još u januaru ove godine, ali se kombi na proizvodne trake popeo tek sada i upravo se sprema da napadne domaće, kinesko tržište.

Povrh toga, razvojni tim se trudi da ovaj model pozicionira kao porodični automobil, pa bi kao takav trebalo da bude dobar i velikim porodicima, kako zbog broja članova, tako i zbog prefencijalnih uslova kreditiranja. Međutim, valja naglasiti ida je model Yacht, sudeći po listi dostupne opreme, sasvim podesan da se oproba i u ulozi poslovnog vozila.

Veličina i format modela Dongfeng Forthing Yacht je veoma blizak onome što nudi, nama Evropljanima poznati minivan Ford Galaxy, pa je tako kineski adut dugačak 4.850 milimetara, dok je širok i visok 1.900 mm i 1.715 mm.  Zadnja vrata noviteta su na običnim šarkama.

Monovolumen je utemeljen na jednostavnoj arhitekturi i nudi tačno 2,9 metara međuosovinskog rastojanja dok je vešanje na zadnjoj osovini došlo u vidu polukrutog rešenja. Istovremeno, već osnovna modifikacija Yachta poseduje LED farove, 18-inčne točkove i pristup vozilu bez neophodnosti upotrebe ključa. Među brojnim opcionalima se ističe panoramski krovni otvor i dvobojna karoserija.

Jedina kabinska konfiguracija u ponudi je ona koja nudi tri reda za sedenje uz mogućnost smeštaja do sedam persona. U isto vreme čak i zasebna sedišta s ručnim podešavanjima (u osnovnoj ponudi i u drugom redu) nudi presvlaske izrađene od kože.

Treći red za sedenje je došao u vidu jedinstvene klupe i tu mogu da zasednu i tri individue. Bogatije opremljeni monovolumeni mogu dobiti presvlake sedišta izrađene od takozvane nappa kože, dok one fotelje u drugom redu dobijaju funkciju električnog podešavanja, grejanja, ventilacije, pa čak i masaže. Predviđeni su čak i rasklopivi stočići, što će obradovati putnike.

Dva su ekrana pričvršena ispred vozača i njegovog najbližeg saputnika. Oba imaju dijagonalu od po 10,25 inča, ali su ipak komande za rad uređaja za klimatizaciju ostale dostupne na zasebnom panelu na centralnoj konzoli. Multimedijalni sistem dolazi s glasovnom kontrolom i opcijom bežičnog osvežavanja softvera.

Minivan poseduje šest vazdušnih jastuka, ali to zavisi i od konfiguracije, a tu je i adaptivni tempomat, sistem autonomnog kočenja u kritičnim situacijama kao i isto takvo parkiranje.

Dongfeng Forthing Yacht nije električni automobil, pa nije čak ni hibrid. Minivan pokreće turbobenzinski motor radne zapremine od litru i po. Nudi 197 konjskih snaga i proizvodi ga lokalna firma Shenyang Aerospace Mitsubishi Motors JV. Menjačka kutija je sedmostepena, robotizovana s dvostrukom spojnicom. Za njen razvoj su zaslužni inženjeri društva Magna.

Pogon je na prednje točkove, dok je najviša brzina krstarenja na nivou od 180 km/h, što je pomalo tužno jer je Citroen Xsara iz 2003. godine s dvolitarskim dizel motorom i samo 90 konjskih snaga, razvijao istu brzinu.

Dongfeng Forthing Yacht se u Kini nudi s četiri paketa opreme. Cene su hit i kreću se u rasponu od 18,500 do 23,500 američkih dolara. Prodaja kreće od sledećeg meseca, a da li će biti izvoza, to ćemo tek da vidimo.

AutoRepublika

(5438)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Odgovara! 👍
Gdje ima da se kupi? 🤔

Dudo

Koji ste vi curajberi,,,taman da ga kupim kad ono ,,kuvac od jarca,,