1. Home
  2. Prezentacije
  3. Sedan Neta S će biti perjanica firme Hozon Auto
Sedan Neta S će biti perjanica firme Hozon Auto
0

Sedan Neta S će biti perjanica firme Hozon Auto

167
0
Podelite sa prijateljima:

O kompaniji Hozon Auto se govorilo još 2017. godine, a ako pretragama po internetu ne možete da nađete puno reči o ovom društvu, pokušajte da u Google ukucate Zhejiang Hezhong New Energy Vehicles, kako se firma nekada zvala, pa ćete povezati priču s periodom kada je Hozon bio samo obećavajući brend. Tada su Kinezi izašli u javnost s električnim konceptnim vozilima koja su ulivala nadu i nudila zavidne performanse i autopilot. 

Međutim, prvi masovno proizvedeni automobili su bili drugačiji.

Prvi model koji se pojavio je to učinio u 2018. godini, i bio je u pitanju krosover ne tako prijatnog izgleda. Zvao se Neta N01 i bio je kraći od četiri metra. Zato mu je i cena od 10 hiljada američkih dolara bila veoma povoljna. Godinu dana kasnije su se na tržištu pojavili veliki krosoveri Neta U za 18 hiljada dolara i Neta V za 12 hiljada dolara.

Naposletuku je Neta postala glavna marka, a više od stotinu hiljada električnih vozila s oznakom ovog brenda je sklopljeno. U toku su pripreme da perjanični sedan Neta S nastupi na tržištu.

Limuzina je provela značajan period u fazi lazvoja. Konceptni automobil Eureka 03 je prikazan 2020. godine, a godinu dana kasnije je prebačen u drugi prototip po imenu Neta S, a to vozilo je već bilo prilično blizu onoga što danas vidimo kao serijsku verziju.

Kineski “es”, kao automobil koji je skoro pet metara dug, poseduje upečatljiv prednji kraj i odlično prilagođene aerodinamičke parametre. Koeficijent otpora vazduha Cd iznosi samo 0,23. Šasija napred nudi dvostruka poprečna ramena dok se sistem ogibljenja na zadnjoj osovini temelji na modernom multilinku.

Frontalni panel poseduje tri ekrana i još jedan projekcioni (HUD). Sedan Neta S vlasniku pruža i enterijer koji je bogato obložen kožom iAlcantarom, ventilirana sedišta s funkcijom masaže pilota i kopilota :), a tu je i stakleni panoramski krovni otvor, kao i još štošta.

Konstruktor je posebno ponosan na ugrađeni muzički sistem izlazne snage zvučnika 1.216 vati, a on uključuje čak 21 zvučnik. Četiri od njih su instalirana u naslonima za glave prednjih sedišta, dakle po dva u svakom od njih, dok će samo vozaču biti dostupna uputstva navigacionog sistema. S druge strane, putnici su dobili opciju gledanja filmova, ali bez pretnje po koncentraciju i pažnju vozača.

Sedan Neta S će pred kupce u dve verzije. Prva dolazi u vidu plug-in hibrida s dometom od oko 1.100 kilometara, dok je druga alternativa čisto električni automobil autonomije od 700 km. Do ovog trenutka su obelodanjene karakteristike samo električnih verzija, a one podrazumevaju ugradnju dva elektromotora koji zajedno pružaju velikih 460 konjskih snaga i 600 Nm najvišeg obrtnog momenta.

Zasebno se pominje i trakciona baterije izrazito napredne konstrukcije s termoregulacionim sistemom nazvanim EPT 4.0. Efikasnost ovog koktela novotarija je na nivou od 95%.

Iz kompanije Hozon Auto nastavljamo da slušamo obećanja o prezentaciji sistema autopilota koji bi ponudio četvrti nivo autonomije. Da bi se to postiglo, sedan nudi dva lidara, ali datum predstavljanja aktuelnog sistema nije označen.

Ono što znamo u ovom trenutku jeste to da će električna limuzina Neta S biti ponuđena kupcima s mogućnošću isporuke tek u zadnjem tromesečju tekuće godine.

AutoRepublika

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments