1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia obeležava jubilej – 10 miliona proizvedenih automobila
Dacia obeležava jubilej – 10 miliona proizvedenih automobila
2

Dacia obeležava jubilej – 10 miliona proizvedenih automobila

279
2
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka slavi novo dostignuće – impresivnih deset miliona vozila izašlo je iz fabrika ovog brenda.

Dacia je otpočela svoj život davne 1968. godine, i otada je sa proizvodnih traka izašlo mnogo, zaista mnogo četvorotočkaša. Dug je put prešao ovaj proizvođač, od sklapanja prepakovanih Renaulta do evropskog bestselera u vidu Sandera.

Dacia 1300 je tokom vrlo duge karijere nakupila 2,3 miliona stvorenih jedinica. Sa druge strane, Duster je za manje od 13 godina uspeo da nagura čak 2,1 milion prodatih primeraka. Naravno, pomenuti Sandero je ubedljiv na listi sa 2,6 miliona proizvedenih automobila, i ne prestaje da ređa rekorde.

Rumunska marka je pronašla zlatni recept za evropske kupce i iz godine u godinu beleži odlične komercijalne rezultate. Tome u prilog najbolje govore podaci da je 2014. godine slavila 5 miliona prodatih i da joj je za taj podvig bilo potrebno 46 godina!

No, samo osam godina kasnije stiglo se do ravno 10 miliona registracija! Ako ste se pitali koji je jubilarni primerak, u pitanju je Dacia Duster Extreme, specijalno izdanje ovog SUV-a. Ipak, ovaj automobil neće otići kod nekog kupca, jer su Rumuni rešili da vozilo ostane u muzeju Dacije.

Neka im je sa srećom!

AutoRepublika 

(279)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Ali baš Neka im je sa srećom

a mi, možemo samo da tugujemo zbog nesposobnosti države da ima ovakvu industriju

moron

Pet miliona za poslednjih osam godina je lepa cifra. Na neki način jeste i za pohvalu. Sve zavisi kako se to gleda, jer neki sve bolje prodajne rezultate dačije tumače i na negativan način.
Tek, bez dileme proizvodjač ima razloga za slavlje.