1. Home
  2. Vesti
  3. Plima progutala nov Ford Bronco!
Plima progutala nov Ford Bronco!
2

Plima progutala nov Ford Bronco!

368
2
Podelite sa prijateljima:

Sigurno smo svi gledali one video snimke na društvenoj mreži Youtube koji spadaju u kategoriju „pridrži mi pivo i gledaj ovo“. U njima obično možemo da vidimo nekog takozvanog „redneka“ (možda bi „džudža“ bio najbolji prevod) sa američkog juga, kako u pripitom stanju pravi neku glupost koje se verovatno sutradan neće ni sećati. Današnja priča je upravo takve prirode, mada nam ne dolazi sa juga, već iz najsavernije od američkih saveznih država Mejna.

Reč je o zalivu Frenčmen u blizini turističkog grada Bar Habor sa populacijom tek nešto većom od pet hiljada stanovnika, gde se pod vodom nalazi potpuno novi Ford Bronco. I šta se onda desilo i kako je jedan od najtraženijih terenaca na koji se čeka i po nekoliko godina zadesila takva sudbina?


Kako kaže fotograf Kip Ving, sve se odigralo proteklog vikenda kada se grupa mlađarije uputila na obližno ostrvo nazvano Bar (inače takođe znači „kafić“ na engleskom jeziku). U takvim vodama vlada „pravilo“ plime i oseke, i kada je oseka na delu, put je relativno prometan za terence sa iskusnim vozačima.

Bronco je bez problema došao do željene lokacije, ali je mlađarija zakasnila u povratku i upala u blatnjavi teren. Fordov model se zaglavio, a kako je plima nadolazila tako su vozač i putnici bili primorani da spašavaju živu glavu u pripitom stanju, i da ostave Fordov Bronco na (ne)milost morskoj vodi. Nekoliko sati kasnije terenac je bio potpuno pod vodom.


Kolege iz lokalnih medija, konkretno iz lista Mount Desert Islander kažu da je vozač Broncoa „ludovao“ za volanom i da je pre nego što se zaglavio kružio terenom. Pozvana je kompanija Island Towing da ga nekako izvuče iz vode, a prvi pokušaj je bio preko obične sajle i dva pikap kamioneta.

Kada to nije donelo željene rezultate, pošto su točkovi bili „zarobljeni“ u blatu, oko vozila su zakačeni poveći baloni da bi barem ostao na mestu umesto da ga morske struje odvuku još dalje od obale. U takvoj poziciji će ostati sve dok ne vidimo narednu oseku, kada bi „akcija spašavanja“ trebala da donese mnogo bolje rezultate.

Sumnjamo da će posle toga biti u voznom stanju i najverovatnije će ga osiguravajuća kompanija otpisati i prodati otpadu radi rezervnih delova. Bronco je konačno izvađen iz vode posle oko 72 časa provedena u njoj.

Eksperti kažu da je reč o paketu opreme nazvanim pomalo ironičnim imenom Outer Banks, a koji ima fabričku cenu od 42.950 američkih dolara, ali kao što smo pisali dosta puta do sada, ukoliko želite da ga kupite, moraćete da izdvojiti i do dvostruko više novca, upravo zbog pregrejane potražnje.

AutoRepublika

(368)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Platio tata, a deca se malo zagrala

mada mi ga je žaoooo ( Bronco 😉 )

Izmenjeno 1 godina pre od strane s mile
Bungi

Glup, gluplji, amerikanac.