1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Continental ponovo ubrzava proizvodnju u Rusiji
Continental ponovo ubrzava proizvodnju u Rusiji
2

Continental ponovo ubrzava proizvodnju u Rusiji

349
2
Podelite sa prijateljima:

Dok se nastavlja rat u Ukrajini, rukovodstvo Continentala je donelo odluku o povratku u Rusku Federaciju. Iz menadžmenta industrijskog diva iz Nemačke se moglo čuti da je odluka motivisana interesima zaposlenih, a ne željom da se generiše profit.

Vest je posve neobična i mi smo je pročitali na portalu lista Spiegel. Danima i nedeljama čitamo o povlačenju velikih kompanija iz Rusije, dok je Continental rešio da krene suprotnim putem. Kako su iz firme objavili, proizvodnja guma u fabrici izgrađenoj u Kalugi, jugozapadno od Moskve, oživljena je krajem prošle nedelje, o čemu je prvi izvesti germanski list Frankfurter Allgemeine Zeitung“.

„Aktuelna situacije je izuzetno složena za međunarodne kompanije kakva je Continetal s proizvodnim pogonima u Rusiji. Naši zaposleni i menadžeri u Rusiji su suočeni s pretnjama iz krivičnog zakona, u slučaju da ne odgovorima zahtevima lokalnog tržišta,“ navodi se u izjavi korporacije. Poznati nemački proizvođač iz druge industrijske grane, kompanija Henkel je nedavno iznela istu argumentaciju, pre nego što je naposletku napustila Rusku Federaciju.

Continental je početkom marta prestao sa radom u Kalugi, kao i s celokupnim uvoznim i izvoznim operacijama s entitetima iz najveće zemlje na svetu, kako se tada opisao akt nemačke strane. Na lokaciji fabrike se sada nastavlja proizvodnja uz opasku da će se raditi „po potrebi i privremeno”. Taj nivo manufakture je mnogo niži od prethodnog stepena iskorišćenosti kapaciteta fabrike. Sa privremenim pokretanjem proizvodnje u fabrici guma u ​​Kalugi, Continental navodno ne teži „nikakvoj nameri da ostvari profit“.

„Continental podržava i uklapa se u sve primenjive mere sankcija i pravne regulative koja je instalirana nakon početka rata u Ukrajini,“ piše u izjavi koju je potpisala gigantska korporacija. Grupacija takođe održava poslovno živim prodajne kancelarije u Moskvi i uključena je i u rad zajedničkog poduhvata u Čistopolju u blizini Kazanja, onog koji je zadužen za proizvodnju tahografa koji su primenu našli kod komercijalnih vozila.

Prema dostupnim podacima na internetu, Continental u Rusiji zapošljava oko 1.300 duša.

AutoRepublika

(349)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Da li ih plaćaju za ovaj period što ne rade, barem kod nas onih 60%…

Bungi

„Odluka motivisana interesima zaposlenih, a ne željom da se generiše profit“.???Pa koja to firma postoji zbog radnika a zanemaruje PROFIT.????Dragi „Kontinentalci“, ni zemljak Gebels vam nije ravan.