1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. BMW planira ukidanje 6.000 radnih mesta u Nemačkoj
BMW planira ukidanje 6.000 radnih mesta u Nemačkoj
1

BMW planira ukidanje 6.000 radnih mesta u Nemačkoj

655
1
Podelite sa prijateljima:

BMW planira da ukine 6.000 radnih mesta u Nemačkoj do 2022., kao deo napora vezanih za uštedu i smanjenje troškova.

Većina pozicija koje će biti eliminisane se odnosi na sedište kompanije u Minhenu, i to po planu koji bi mogao da bude obelodanjen u decembru, piše nemačka štampa bez navođenja izvora.

Očekuje se da šef BMW-ovog sektora istraživanja i razvoja, Klaus Frelih, napusti kompaniju sledećeg leta, jer ne želi da sarađuje s novim generalnim direktorom, Olverom Cipseom. S druge strane, šef BMW-ovog nadzornog odbora, Norbert Rajthofer, želi da Frelih ostane u kompaniji.

Očigledno, bavarska firma prolazi kroz promene u rukovodećoj garnituri.

Nemački mediji navode da je Ilka Horstmajer favorit za poziciju šefice ljudskih resursa, jer aktuelna službenica zadužena za njih, Milagros Kaina Kareiro-Andre, neće tražiti produžetak ugovora iz ličnih razloga.

U izveštaju se takođe navodi da će Milan Nedeljković preuzeti mesto šefa proizvodnje, što je pozicija koja je bila upražnjena, još od kada je Cipse nasledio Haralda Krigera na mestu CEO-a u avgustu.

Kao odgovor na izveštaje u nemačkoj štampi, BMW je izjavio da namerava da radnu snagu za 2019. zadrži na nivou iz prošle godine.

„Koristimo poteškoće da bismo se dodatno fokusirali na budućnost i povećanje efikasnosti“, saopštila je kompanija, u isto vreme rekavši da nastavlja da regrutuje ljude u sferama kao što su autonomna vožnja i elektromobilnost.

BMW teži povećanju efikasnosti, kao delu programa štednje vrednog 12 milijardi evra, koji ima za cilj da neutrališe povećane troškove u oblasti razvoja, uz lansiranje 25 elektrifikovanih modela.

Bavarski proizvođač računa na svež prodajni portfolio i bolju efikasnost u napadu na Mercedes-Benz, koji ima problema s potražnjom na ključnim tržištima, kao i smanjenim profitom.

Kao što smo već izvestili, pad prodaje automobila u Evropi u avgustu je dodatni signal da ovaj sektor ulazi u sve dublju krizu.

AutoRepublika

(655)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Bravo Nedeljkoviću sokole!!!! Inače, tačno sam znao da će Frelih da se smori zbog izbora Cipsea i da će teško da opstane. Audi već trlja ruke, garant. Ili će možda Korejci da se polakome, mada ovaj nije dizajner (j.bo ih dizajner kao da je automobil samo stvar dizajna) 🙂