1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Isporuke Audija u očekivanom padu
Isporuke Audija u očekivanom padu
0

Isporuke Audija u očekivanom padu

2.24K
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač luksuznih automobila iz Nemačke, Audi je tokom jula širom sveta isporučio 155.350 automobila, što je za 6,1% manje u odnosu na prošlogodišnji, verovatno najtopliji mesec u godini, kada se novom ljubimcu iz Ingolštata obradovalo 165.389 duša, pod pretpostavkom da je svakom kupcu isporučen po jedan primerak.

Posebno interesantan podatak je da je na kineskom tržištu ostvaren šestoprocentni rast prodaje vozila s četiri prstena na maski hladnjaka. Naime, tokom jula je Audi isporučio 56.365 vozila na tom tržištu, spram prošlogodišnjih 53.191 primeraka.

Za rast prodaje u Kini, najzaslužniji je Audi A8L, koji je kao perjanica marke, onako kapitenski, samostalno podigao prodajni skor za 21,2%, maskirajući na taj način i očigledan pad prodaje nekih drugih modela iz game, što proizvođač naravno nije obelodanio u svom obraćanju medijima.

U saopštenju za javnost koje je izdala kompanija Audi AG, još se može pročitati da je od prvog dana ove godine, zaključno sa julskim smirajem, prodato ukupno 1.061.550 primeraka širom sveta. To znači da su isporuke u ovoj godini skromnije za 4,8% u odnosu na isti period iz 2018. godine.

Hildegard Vortman, član upravnog odbora kompanije Audi sa zaduženjima u oblasti marketinga i prodaje, izjavila je ovim povodom:

„Izazovi koji su nam regulatorni organi nametnuti uvođenjem WLTP protokola su uslovili neuobičajene fluktuacije u dinamici isporuka tokom prošle godine. Kako ova godina nije opterećena tranzicijom koja je karakterisala prošlu, tako su i prodajni rezultati sada, da tako kažem, normalnije raspoređeni. Očekujemo pozitivan trend u drugom delu godine.“

Na ovaj način, Vortman otkriva da je ogroman broj Audijevih vozila isporučen maloprodajnim mrežama širom sveta pre tačno 12 meseci, i da su ti automobili registrovani tako što su (prisilno) bili otkupljeni od strane dilera. Kako je ove godine ta potreba izostala, tako su i prodajni rezultati lišeni veštačkih stimulansa tog tipa.

Audi je u julu ove godine i na američkom tržištu zabeležio rast prodaje za 0,8%, što će reći da je plasirano ukupno 19.370 (kako ih mi u redakciji od milja nazivamo) “podupravljajućih sprava”. Audi posebno naglašava snažnu tražnju na američkom tržištu za modelima A6, A7 i A8.

AutoRepublika

(2240)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments