1. Home
  2. Prezentacije
  3. Subaru Outback već ažuriran
Subaru Outback već ažuriran

Subaru Outback već ažuriran

232
3
Podelite sa prijateljima:

Predstavnik šeste i još uvek aktuelne generacije modela Subaru Outback je debitovao u Evropi tek prošle godine, ali to ne znači da je u pitanju jednako svež krosover, pošto su Amerikanci čast da ga kupe, stekli još pre tri godine. Davnih dana je američko tržište postalo apsolutni priroritet za modele japanske marke s oznakama Legacyija i Outbacka, pa je nekako i bila logična odluka uprave marke da se ovaj dvojac lokalno i sklapa. Fabrika u Indijani je mesto gde se montiraju ovi azijski četvorotočkaši.

Premijera restilizovanog Subarua Outbacka je u skladu s navedenim činjenicama, potpuno logično upriličena na tek otvorenom Salonu automobila u Njujorku.

Dizajn njuške vozila je izmenjen pa su se tako na restilizovanoj verziji pojavila nova prednja svetla, što se odnosi na farove, ali i na jedinice zadužene za „razbijanje magle“. Dodatno je uvećana i rešetka hladnjaka, dok je nov branik dobio crne „očnjake“ duž ivica.

Tako koncipiran Outback nikako ne može biti pomešan s vozilom pre sprovedenog zatezanja bora. Crna linija na lukovima točkova je postala masivnija i sada je ista kao ona koja se nalazi na primercima Outbacka sklopljenim u matičnom Japanu. Ali, na zadnjem kraju automobila, jedino što je revidirano se tiče umetaka na odbojniku. Pre samo godinu dana se pojavila i proterenska verzija Outback Wilderness, i kod nje nije bilo nikakvih izmena u oblasti stila.

U unutrašnjosti Outbacka se na prvi pogled ništa nije izmenilo. Međutim, multimedijalni sistem sada podržava funkcije zvane Apple CarPlay i Android Auto i to čini bežičnim putem. Među ostalim opcijama se nameće unutrašnji retrovizor koji ujedno glumi i u ulozi ekrana na kom se projektuje zapis zabeležen od strane kamere pričvršćene na zadnjici krosovera iz Azije.

Važna novina se tiče i unapređenog sistema EyeSight. Naime, ugao koji je u dometu stereo kamera postavljenih ispod prednjeg vetrobranskog stakla je nanovo uvećan, dok je i softver pretrpeo unapređenja. Na top verziji Touringa, debitovala je sledeća generacija sistema EyeSight, gde je pored već postojeća dva objektiva dodat i treći koji je montiran u sredini. Iz kompanije tvrde da ova monokamera prepoznaje bicikliste i pešake prilično brže.

Outback je dobio i pojačivač električne kočnice, što je omogućilo elektronici da krene da usporava brže i odlučnije. Naposletku, pojavio se i sistem za autonomne korekcije volanom u kritičnim situacijama (Automatic Emergency Steering). Njegovo zaduženje će biti u oblasti ispomoći vozaču da izbegne prepreke pri brzinama koje ne prevazilaze 80 km/h.

Pogonske jedinice ostadoše iste kao i pre modernizacije. U Americi se Subaru Outback prodaje s atmosferskim motorom zapremine 2,5 litra i on nudi 185 konjskih snaga, dok bi ljubitelje turbine trebalo da animira četvorocilindarski blok od 2,4 litra sa 264 „konjića“. Oba motora sarađuju s varijatorom, ali je dobro to što nude pogon na sva četiri kraja karoserije.

Početak prodaje osveženih krosovera bi trebalo da u Americi započne tokom jeseni, do kada bi i sestrinska limuzina, poznata kao Subaru Legacy trebalo da bude podvrgnuta istom zahvatu. Međutim, opisano zatezanje bora se neće odraziti na vozila sklopljena u Japanu. Barem ne uskoro!

AutoRepublika

(232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Bog dragi da pomogne“ na šta ovo spolja liči … 🙂

A meni bilo smešno koliko su „krovne grede“ kod Dačije i na šta liče. Šta tek reći za ovo? Ili, na one obrve blatobrana? Hiljadu je ovde „pogrešnih detalja“.

Branko

A Subaru… izgled im nikad nije bio jača strana…🙄

moron

„Nije tačno“. Za moj ukus, imao je Subaru u svojoj istoriji dosta veoma lepih modela. Šta više, više ih je bilo lepih, nego „nelepih“. Čak je i neka od ranijih verzija Outback-a meni bila baš privlačna.
Ali, ovaj sadašnji, pa, spolja mi deluje kao da su ga radili za kinesko tržište.