1. Home
  2. Vesti
  3. Zvaničan uvid u Volkswagen Golf Mk8 (2020.)
Zvaničan uvid u Volkswagen Golf Mk8 (2020.)
2

Zvaničan uvid u Volkswagen Golf Mk8 (2020.)

2.68K
2
Podelite sa prijateljima:

Ovi novi tizeri zapravo potvrđuju ono što su pokazivale špijunske fotografije.

Zaista, bili smo u prilici proteklih meseci da vidimo razno-razne rendere i špijunske fotografije osme generacije golfa. Međutim, ovi zvanični renderi predstavljaju najbolji uvid do sada.

U tipično Golfovom maniru, spoljašnjost se može opisati evolutivnim, ali prednja svetla su definitivno revidirana i čini se da poseduju tanku svetlosnu traku koja se pruža preko anfasa.

„Dinamičniji nego ikada ranije“ je krilatica koju je Volkswagen podario novajliji, odnosno njegovom spoljnjem izgledu, dok enterijer predstavlja dramatičnu promenu u poređenju s odlazećim modelom. Možemo jasno videti da nema gotovo ništa s automobilom koji zamenjuje, sa značajnom manjim brojem fizičkih dugmića. Naravno, razlog je taj što je većina kontrola premeštena u ekran osetljiv na dodir, koji se stapa s klasterom instrumentacije.

Ispod ekrana info-zabavnog sistema, mogli bismo da vidimo niz kontrolnih jedinica klima uređaja, osetljivih na dodir, dok su tanki otvori za ventilaciju pomereni niže na armaturnoj tabli. Neznatno veće dimenzije i unapređena MQB platforma, mogli bi u kombinaciji da oslobode više prostora unutar kabine, za putnike i njihov prtljag.

Kao što je prethodno izveštavano, novi VW Golf će imati svetsku premijeru 24. oktobra, a u prodaju u Evropi će krenuti pre isteka ove godine. Hedžbek s petoro vrata će biti prvi, a zatim će uslediti karavan. Verzije s troje vrata najverovatnije neće biti zbog slabe potražnje, što će verovatno biti slučaju i s mehanički srodnim Audijem A3 i Seat Leonom. Sportsvan takođe neće biti u igri.

Što se „hot heč“ modela tiče, Golf GTI i Golf R su potvrđeni za 2020. Prvonavedeni je već „špijuniran“, dok bi potonji mogao da evoluira u moćniji model, ukoliko su glasine tačne.

AutoRepublika

(2684)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

Smartphone sa kotačima

Zoca

Kad se pojavi novi Sandero i postane najprodavaniji auto u Evropi umesto Golfa ,pa Daciu uporedis sa F150 videce se gde je Europa a gde USA.