1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini kao furija na početku 2022. godine
Lamborghini kao furija na početku 2022. godine
2

Lamborghini kao furija na početku 2022. godine

302
2
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka imala je fenomenalan start ove godine. 

U tek okončanom tromesečju, Lamborghini je isporučio gotovo 2.540 automobila, što je novi rekord za taj brend uz rast od 5% naspram referentnog perioda prethodne godine. „Odlično smo počeli godinu od koje se očekuju ogromni izazovi na globalnom planu“, rekao je šef „razjarenog bika“ – Stefan Vinkelman.

Naravno, gro prodaje otpada na SUV Urus. Ovaj model uspeo je da prikupi 1.547 registracija, što znači da je više od polovine isporuka pripalo samo Urusu. Aventador je na svoj konto dodao 148 dostavljenih vozila, a Huracan 844…

Inače, Lamborghini za tekuću godinu ima planirane još tri premijere. Dve su povezane sa Urusom, a jedna sa Huracanom. Bilo kako bilo, te nove verzije trebalo bi da donesu još bolju prodaju za pomenute automobile.

U Lamborghiniju nisu iznosili izjave o prognozama za čitavu godinu. Jasno je da ne žele da se upuštaju u bombastične najave, ali ako se „po jutru dan poznaje“, italijanski proizvođač u okviru VW grupacije mogao bi se nadati još jednoj rekordnoj godini po pitanju prodaje.

Prethodne godine je „razjareni bik“ postavio svoj novi rekord i tada je do kupaca stiglo ukupno 8.405 četvorotočkaša.

AutoRepublika 

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Alfa na aparatima…

Matija

Urus – nije lep al je izuzetak! Lamborgini ima u svojoj istoriji jedan fenomenalan kupe sa 4 sedista – Espada! Jos uvek nema nagovestaja da ce obnoviti to slavno ime?! 🙁