1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Audi svodi proizvodni portfolio na dve trećine nekadašnjeg
Audi svodi proizvodni portfolio na dve trećine nekadašnjeg

Audi svodi proizvodni portfolio na dve trećine nekadašnjeg

292
1
Podelite sa prijateljima:

Audi je pojednostavio svoju gamu i isključio barem četvrtinu modela iz ponude tokom prethodnog perioda od godinu dana, odnosno od stupanja na snagu WLTP ciklusa. Na taj način, rukovodioci kompanije očekuju da doprinesu sniženju iznosa ukupnih troškova poslovanja, ali i da udovolje željama kupaca koji su se žalili na isuviše složenu ponudu, s bezbrojnim i najčešće zbunjujućim kombinacijama.

Pojedine opcije, izbor menjačkih kutija, kombinacije s različitim motorima za određene modele… sve to se više ne nalazi u ponudi, a što je dovelo do suženja proizvodnog portfolija za 27%. Ipak, imamo još dosta toga što bi mogli da uradimo u vezi s tim, izjavio je izvršni direktor kompanije Audi, Bram Šot.

On je izjavio da se nada da će pojednostavljene ponude ići do 45%, ako se kao referentna tačka uzme leto 2018. godine. “27% nije kraj, to će se dogoditi negde na nivou redukcije modela u ponudi od 40 do 45%. Mi to doživljavamo kao novi premijum, pojednostavljeni premijum.”

“Nije lako to učiniti posmatrajući situaciju globalno. Negde će stopa pojednostavljena ići od 1 do 2%, ali ponegde to može ići i do nivoa od 70%. Veoma je teško donositi takve odluke. Do sada smo uspeli da dostignemo opšte pojednostavljenje od 27%, a to je velika stvar.”

Dalji rad na ovu temu bi mogao da dovede od potpunog ukidanja nekih modelnih linija, a izvršni direktor Audija je to prokomentarisao na sledeći način: “Pa ne samo da se to odnosi na modele več i na razne varijacije. Da li želimo da imamo tradicionalni sedan, ali i sportback varijantu? Trenutno razmatramo konkretne modele.”

Šot je izjavio da želi za 30% manje modelnih linija. Ipak, dodao je da je Audi nameran da raste u višim segmentima, uz modele kao što su A6, A7, Q7 i Q8. Istovremeno, proizvođač želi da privuče mlađe kupce pristupačnijim, manjim vozilima, s obzirom na činjenicu da je to kategorija kupaca koja nije u prilici da izdvoji ogromne sume novca.

“Želimo da dublje penetriramo tržište najskupljih modela, ali istovremeno želimo da se približimo mlađoj populaciji koja ranije nije zalazila u ovaj segment.

Nastavio je: “Ukoliko kao osnovu za rasuđivanje uzmete kupca koji je u proseku stariji od 50 godina, onda shvatite da oni imaju kompletno različit ukus i potrebe, barem što se tiče opcija konektivnosti i digitalizacije. Ali, s druge strane, najprestižnije modele, uglavnom mogu da kupe samo oni koji su stariji od tih 50 godina..

Interesantno će biti videti kako ćemo da uklopimo te naizgled nespojive strategije. Mislim na prilagođavanje ponude modela iz viših klasa spram ukusa „matoraca“ i viši nivo investicija u priuštivije modele namenjene „klincima“. Igraćemo na te dve karte u budućnosti,” zaključio je Šot.

AutoRepublika

(292)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nadam se da ova vest ne znači najavu ukidanja i aktuelnih premium izvedbi audija sa petostepenim manulenim menjačem …