1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagenovi radnici u Šangaju gledaju filmove, jedu kokice, rade kardio vežbe…
Volkswagenovi radnici u Šangaju gledaju filmove, jedu kokice, rade kardio vežbe…
2

Volkswagenovi radnici u Šangaju gledaju filmove, jedu kokice, rade kardio vežbe…

651
2
Podelite sa prijateljima:

I sve to dok su zaključani u pogonu! 

Kineske vlasti proglasile su nove mere koje uključuju gotovo potpuno zatvaranje zemlje zbog novog talasa epidemije korona virusa u toj zemlji. Volkswagen je bio primoran da zatvori fabriku u Šangaju (kao uostalom i Tesla), ali je nemački brend rešio da umanji uticaj tog zatvaranja na sledeći način.

Naime, radnicima je ponuđeno da dođu u pogon i da karantin provedu na poslu. Za ovaj „poduhvat“ radnici su se prijavljivali dobrovoljno, te se od njih očekuje da izvršavaju određene poslovne zadatke na dnevnom nivou kako proizvodnja ne bi bila u potpunosti obustavljena.

Dakle, dan im počinje obaveznim testiranjem na Covid-19 nakon čega se startuju radne aktivnosti u fabrici. Radni dan im traje svega nekoliko časova, tako da je ceo plan Volkswagena pod velikim znakom pitanja kada je reč o efikasnosti.

Dalje, prva pauza duga je dva sata i počinje u 11, a završava se u 13h. Nakon toga, kraj radnog dana stiže u 16h nakon čega radnici imaju slobodno popodne. Volkswagen je za one koji su zarobljeni u šangajskoj fabrici obezbedio sprave za vežbanje, televizore sa velikom količinom filmova, društvene igre…

Nemački proizvođač navodi da se radnici podstiču da svakodnevno obavljaju kardio vežbe, zarad boljeg zdravlja. Pored toga, obezbeđeni su i tuševi, kao i svi drugi uslovi za održavanje lične higijene.

AutoRepublika 

(651)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Arbeit macht frei.

Iznogud Časni

Hoće reć da ih ne puštaju iz fabrike, zatvor. Dronovi ih nadlijeću, govori im robot iz drona da prestanu pjevati i da ubiju u sebi duh za slobodom. Zatvorili ljude i ne daju im kuća da izlaze. A sve ih pelcovali po 100x do sada i opet karantena i zatvaranje, pa šta radi ta vakcina onda.
Lijepo, nema šta.