1. Home
  2. Vesti
  3. Prva zvanična slika Ferrarijevog krosovera zvanog Purosangue
Prva zvanična slika Ferrarijevog krosovera zvanog Purosangue
1

Prva zvanična slika Ferrarijevog krosovera zvanog Purosangue

516
1
Podelite sa prijateljima:

Na današnji dan se na svim svetskim sajtovima koji predstavljaju italijansku marku Ferrari pojavila strancia posvećena budućem krosoveru koji će poneti amblem propetog konjića. Ništa se tamo od vrednih informacija ne može pronaći, barem ne još uvek, ali je posetiocima sajta kompanija ponudila da se „upoznaju s veoma neobičnim modelom Ferrarija.“

Ali, prvi zvanični tizer je svakako pušten u etar preko pomenutih stranica, a on nam omogućava uvid u njušku novog, verujemo uskoro i najprodavanijeg modela Ferrarija.

Međutim, tizer nam nije doneo ništa novo, već samo spoznaju da su špijenske fotografije koje su isplivale na globalnu mrežu bile verodostojne, pa smo tako Purosangue mogli da osmotrimo i s prednje strane, ali i straga, pre nekih tridesetak dana.

Podsetićemo da će model Purosangue biti prvi model marke egzotičnih automobila Ferrari, a koji poseduje petoro vrata, i da će efektivno u gami zameniti GTC4Lusso, kao pulen romanskog brend s četiri mesta za sedenje, a koji se od 2020. godine više ne proizvodi.

Nije naodmet zapaziti ni da se ovaj automobil može smatrati krosoverom samo po nekim čudnim, Ferrarijevim standardima, dok bi se u skladu s opšteprihvaćenim kriterijumima, Purosangue pre moga svrstati među izdignute hečbek modele. Naposletku, pomenuti Purosangue je izveden na istoj platformi na kojoj su konstruisani i modeli Ferrari Roma i Portofino M. Oba modela krasi prilagodljivi klirens.

Da će novi krosover posedovati hibridni pogonski sklop, imali smo najavu još od 2018. godine, i od tada se zna da će ulogu SUS motora odigrati turbo jedinica s rasporedom cilindara u formi V8. Drugim rečima, malo je verovatno da će neko iz uprave Ferrarija posegnuti za dvanaestocilindarskim agregatom. Jedini model Ferrarija s ovakvim motorom (V12) ostaje kupe Ferrari Daytona SP3, i kod njega je motor postavljen po sredini. On će biti sklopljen u seriji od samo 599 komada.

Debi krosovera samo što nije, dok će i proizvodnja započeti već ove godine. Ipak, oni koji ga pazare, moraće sačekati 2023. godinu, kako bi i uživali u njemu.

AutoRepublika

(516)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Ostavite ga pod kamuflažom. Ne skidaj !