1. Home
  2. Vesti
  3. Sve što znamo o narednoj generaciji Audija A4
Sve što znamo o narednoj generaciji Audija A4
0

Sve što znamo o narednoj generaciji Audija A4

769
0
Podelite sa prijateljima:

Budući Audi A4 generacije B10 biće ujedno i poslednje izdanje tog modela koje će koristiti SUS agregate, jer se nemačka marka već rešila za baterijska vozila. 

A4 je i dalje jedan od stubova prodaje Audija u Evropi, stoga se očekuje da mu ovaj brend posveti dužnu pažnju pri smeni generacija i dolasku novog automobila. On bi trebalo da se nađe na sceni 2023. godine, mada se raniji datum čini kao realniji ishod.

Ono što nam je već poznato, to je da će bavarski proizvođač ponuditi tri verzije: limuzinu, karavan i uzdignuti karavan koji je bolje poznat kao Allroad izdanje. Naredni A4 biće postavljen na unapređenoj MLB platformi VW grupacije (što će omogućiti i plug-in hibridne verzije).

Što se tiče dizajna, za sada se radi samo o nagađanju. No, kako javljaju kolege iz Nemačke, idući A4 ugledaće se u izgledu eksterijera na A6 e-tron. Kada je reč o enterijeru, za uzor će biti uzet e-tron GT, što znači da Audi planira da minimalizuje dostupnost fizičkih prekidača i da se više osloni na razne ekrane i glasovne komande.

Paleta motora

Oliver Hofman, tehnički direktor Audija, nedavno je izjavio da je taj brend okončao rad na daljem razvoju motora sa unutrašnjim sagorevanjem, ali i dalje imaju “keca u rukavu”. Tačnije, nadolazeći A4 dobiće i nove agregate, kako one koji koriste za gorivo benzin, tako i one koji upotrebljavaju dizel.

Oliver Hofman obećava da je ovde reč o fenomenalnim pogonima. “To će biti najbolji SUS motori koje smo napravili u našoj istoriji”, ističe Audijev rukovodilac. Dodao je i da će biti više elektrifikacije, te da će nemačka marka ponuditi unapređeni sistem blagog hibrida, kao i efikasnije plug-in hibride.

Dakle, A4 će imati na raspolaganju dizelaše, benzince i plug-in hibride. Pojavile su se informacije da će nemačka marka ponuditi samo jednu transmisiju i to sedmostepeni automatski menjač. Osim toga, veruje se i da će svi SUS agregati imati ispomoć sistema blagog hibrida, što je i u skladu sa najavama koje smo do sada mogli čuti iz Audija.

U vezi sa plug-in hibridom trebalo bi očekivati i znatno veći domet u EV režimu kretanja. Verovatno će nemački brend ciljati nekih 100 km autonomije kretanja uz upotrebu samo električne energije, što bi bilo na nivou plug-in hibrida Mercedesove C klase.

Audi je rešio da će sa novom generacijom modela A4 ponuditi i još jednu verziju, i potpuno električni automobil. On će nositi naziv A4 e-tron, i navodno će se pojaviti 2024. godine, a kao glavni rival navode se BMW i4 i Tesla Model 3.

AutoRepublika 

(769)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments