1. Home
  2. Vesti
  3. Fordove muke sa Focusom zbog rata u Ukrajini
Fordove muke sa Focusom zbog rata u Ukrajini
6

Fordove muke sa Focusom zbog rata u Ukrajini

450
6
Podelite sa prijateljima:

Američka marka ima problema sa dobavljačima zbog sukoba na istoku Evrope. 

Nedavno osveženi as iz C segmenta ne može biti u potpunosti opremljen, jer Ford nema dovoljan broj delova. Iz „plavog ovala“ navode da je reč pre svega o komponentama za displej od 13,2 inča, dok su modeli koji upotrebljavaju skromniji ekran od 8 cola za sada neugroženi. To znači da nije moguće isporučivati vozila koja su konfigurisana da budu u bogatijim trimovima.

Sporni displej

„Nastavljamo sa normalnim tempom proizvodnje kod automobila koji koriste manji ekran. U međuvremenu tražimo alternativu u drugim delovima Evrope“, navodi se u saopštenju Forda. Naravno, američka marka nije jedina koja je pogođena ratom u Ukrajini, posebno veliku gubitke trpi VW grupe, ali i ostatak evropske automobilske industrije.

U Ukrajini je lociran veći broj proizvođača kablova za automobile, ali je vrlo važan podatak da je ta država glavni svetski izvor gasa neona koji je neizostavan za upotrebu prilikom proizvodnje ionako deficitarnih mikročipova. Ukoliko se sukob u ovoj zemlji nastavi i potraje duži period, eksperti upozoravaju da će se kriza sa nabavkom mikročipova daleko pogoršati.

AutoRepublika 

(450)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Teška vremena dolaze. Dugoročno.

Iznogud Časni

Daj kad gledaš u te karte ili kristalnu kuglu (nisi je valjda od kineza kupio ?) vidi i brojeve lota pa mi javi da odigram bar jednom u životu.

TheStig

Uskoro polovni automobili po cijeni novih 😂

BB

Nepopravljivi optimista 🙂

TheStig

Jednak optimista kao i svi slavni ruski pisci 🙃Mi smo sebi davno dohakali. Samo je pitanje čime će nas Svemogući pomesti.

YugoFlorida

Ja ne razumem šta će nekome ekran od 13″ u kolima, ovaj od 8 je sasvim dovoljan.