1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat je, naravno, najpopularnija marka u Italiji
Fiat je, naravno, najpopularnija marka u Italiji
2

Fiat je, naravno, najpopularnija marka u Italiji

754
2
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Torina je nedodirljiv na Apeninskom poluostrvu. 

Tokom 2021. godine u Italiji je prodato 1.457.972 automobila, što predstavlja rast od 5,51%. Međutim, kada se napravi poređenje sa 2019. godinom i periodom pre pandemije korone, jasno je da se radi o ogromnom padu od gotovo 25%!

U ovakvim uslovima Fiat je uspeo da ostane dominantan na domaćem terenu. Italijanska marka ostvarila je 223.567 registracija i tako daleko iza sebe ostavila najbližeg pratioca (Volkswagen – 126.092). Na trećem mestu našla se Toyota sa 84.850 dostavljenih vozila sa druge strane Jadranskog mora.

Četvrtoplasirani je Peugeot uz 84.263 prodata automobila, dok je na petoj poziciji Ford koji je stigao do 80.989 kupaca u 2021. godini u Italiji. Iza njih su ostali francuski brendovi Renault i Citroen sa 74.544 i 64.865 registracija.

Osmo mesto pripalo je Jeepu koji je dostavio 63.629 vozila, a na devetoj poziciji našla se Dacia. Rumunska marka našla je put do 61.696 italijanskih potrošača.

Top 10 je kompletirao Audi koji je ujedno i najpopularniji premijum brend u ovoj zemlji tokom 2021. godine. Nemačka marka prodala je 55.719 automobila na ovom tržištu u prethodnoj godini.

AutoRepublika 

(754)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Prvoplasirani Fiat je prodao više nego drugi i treći u zbiru.

Matori

Šta im to vredi kad prodaju „kosilice“ na kojima je minimalan profit.